Tarih: 01.07.2021 17:40

MESAM'DA RECEP ERGÜL DONEMİ

Facebook Twitter Linked-in

MESAM'DA RECEP ERGÜL DONEMİ

MESAM Kongresi coşkulu bir katılımla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.                           Kısa adı MESAM olan  Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin 16. Olağan Genel Kuruluna katılım yoğun oldu.
Yaklaşık 1.300'den fazla üyenin katıldığı MESAM Kongresinde, Recep Ergül Değişim ve Reform Grubu, Cahit Berkay Demokrasi Grubu ve Sümer Ezgü MESAM Birlik ve Yenilik Grubu liderliklerindeki üç ayrı liste yarıştı. 

Divan heyetinin oluşması, önergelerin kabulü ve yönetim seçiminin blok veya çarşaf liste metodu ile yapılmasına ilişkin oylamalarda, Berkay ve Ezgü birlikte hareket etmelerine rağmen, Ergül’ün grubu yaklaşık yüzde 60 civarında bir oyla destek aldı. 

Ergül, yeni dönemde yapacakları projeleri açıkladıktan sonra geçmiş yönetim kuruluna dönük eleştirilerini dile getirdi.                             Ergül, özellikle MESAM çalışanlarının bir bölümünü sert sözlerle eleştirirken, bir grup müzisyenin kendisini alkışlı tezahüratlarla desteklediği dikkat çekti.                                     Ergül, “MESAM’da çalışan oligarşisi var. 88 kişinin yaptığı işi 30 etkin eleman çok rahat bir şekilde yapar. Bu insanlar sizin telefonlarınıza çıkmıyorlar, zaman zaman sizi azarlıyorlar. Bu kurumun patronu sizsiniz. Çalışanların sendikası olmuş olabilir. Ortalama 5-6 bin TL maaş alıyorlar, yılda iki kez ikramiye, yol, yemek parası, yakacak yardımı alıyorlar. Bari görevlerini düzgün bir şekilde yerine getirsinler” diyerek MESAM’daki tutumu eleştirdi.

 Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Ergül ve destekçileri horonla zaferi kutladılar. Recep Ergül tek liste halinde girdikleri seçimden zaferle çıktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —