• BIST 100

    10387,52%-2,45
  • DOLAR

    32,68% -0,23
  • EURO

    35,17% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2446,21% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3915,73% -0,91

MALİ TATİLİN ADI VAR, KENDİ YOK!

MALİ TATİLİN ADI VAR, KENDİ YOK!

Sancaktepe’de Mali Müşavirlik Bürosunda mesleki faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdüren iş insanı Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi Kaya ÇARDAK, uygulanmakta olan Mali Tatil için, “Mali Tatilin Adı var, Kendi Yok!” dedi

MALİ TATİLİN ADI VAR, KENDİ YOK!

Sancaktepe’de Mali Müşavirlik Bürosunda mesleki faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdüren bölgenin sevilen-sayılan iş insanı Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi Kaya ÇARDAK, uygulanmakta olan Mali Tatil için, “Mali Tatilin Adı var, Kendi Yok!” dedi.

Mali Tatil Uygulaması ile ilgili görüşlerini aldığımız Mali Müşavir Kaya Çardak şu ifadeleri kullandı:

“5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarına ve yükümlülere kolaylıklar getirmesi beklenen “Mali Tatil” uygulaması, son yıllarda tamamen sözde kaldı. Bu yıl 2 Temmuz 2024 günü başlayıp 20 Temmuz 2024 günü sona erecek Mali Tatilde hangi meslek mensubu tatil yapabilecek, hangi beyannamelerin süresi için makul ek süreler verilecek?  Muhasebe bürolarının en büyük iş yükü olan, evrak ve belgelerin defter kayıtlarına işlenmesi ve bunun sonucunda da Muhtasar ve Hizmet Prim ile KDV Beyannamelerinin verilme süresi mali tatil dolayısıyla uzamıyor!  Ba ve Bs Formlarının verilme süresi de uzamıyor. 
Mali Tatil; Özel tüketim vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi, şans oyunları vergisi ile gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarla ilgili olarak zaten uygulanmıyor. İstinaf ve temyiz başvuruları sürelerini de uzatmıyor.
5604 sayılı Kanunun 6661 sayılı Kanunun 18 inci maddesiyle 27.01.2016 tarihinden geçerli olmak üzere değişen 1.maddesinin (7) numaralı fıkrası uyarınca;
Özel tüketim vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi,
şans oyunları vergisi ile gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlar için malî tatil uygulanmıyor.  
SGK Mevzuatı yönünden iş kazası ve meslek hastalığı bildirimlerinin süresi de uzamıyor.

Her geçici vergi döneminde uygulanacak olan Enflasyon Düzeltmesi işlemleri ve muhasebesi de meslek mensuplarını ciddi bir şekilde strese sokmaktadır. Ocak-Haziran dönemi için enflasyon düzeltme işlemleri varken Temmuz da Mali Müşavirler nasıl tatil yapacak? Mali Müşavirlerin yetki ve sorumluluğunda olmayan bazı iş ve işlemleri bankalar başta olmak üzere bazı kurumlar “bu işleri mali müşavirler yapıyor” deyip müşteriyi bizim üzerimize baskı kurmaya zorlamaları da ayrı bir caba! “Her işi muhasebeci yapar ya, işte ondan”

Son zamanlarda artan iş yükü nedeniyle hafta tatili bile yapamayan, akşam geç saatlere kadar ofiste çalışmak zorunda kalan, zar zor aldığı ücretlerin de (Bu ücretler de KDV, Gelir Vergisi gibi vergilerle yarıya düşüyor) ofis giderlerini karşılamayan meslek mensupları 2-20 Temmuz arasında nasıl tatil yapacak? Meslek Odaları ve üst birlik TÜRMOB’a buradan sesleniyorum. Üyelerinize sahip çıkın. Mali Tatilin sözde değil, özde uygulanması için gerekli çalışmayı başlatın. Bürosunda strese girerek kendini asan meslek mensubu olduğu duyumlarını alıyoruz. TÜRMOB yönetim kurullarına sesleniyorum: 2-20 Temmuz arası ben tatil yapamıyorum, ya siz?, diye soru soran Mali Müşavir Kaya Çardak, sorunun çözülmesi için TÜRMOB’a ve Meslek odalarına çağrı yaptı.



ÇEKMEKÖY’DE KİRAZ FESTİVALİ COŞKUSU

Çekmeköy Kent Konseyi Başkanı Altıparmak Çalışmalarına Hızlı Başladı

ÇEKMEKÖY’DE “KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DEPREM BİLİNCİ” PANELİ DÜZENLENDİ

MALİ TATİLİN ADI VAR, KENDİ YOK!

BAŞKAN ORHAN ÇERKEZ’DEN ÇEKSİAD’A ZİYARET

ÇEKMEKÖY KENT KONSEYİ’NDE YENİ DÖNEM

BALKANLARDA TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ BALKAN ŞAMPİYONASINDA ÜMRANİYE FARKI

ÇEKMEKÖY’ÜN ÖZLENEN ORGANİZASYONU “REŞADİYE KİRAZ FESTİVALİ” YILLAR SONRA YENİDEN DÜZENLENİYOR

ÇEKMEKÖY’DE DEV EKRANDA MİLLİ MAÇ HEYECANI

Çekmeköy Belediyesi Kent Konseyinden Kentsel Dönüşüm ve Deprem Bilinci Paneli

EMEKLİLER İÇİN YEPYENİ BİR YAŞAM ALANI

TÜRK KIZILAY YETİM DESTEK PROGRAMI’YLA DEPREM BÖLGESİNDE 532 ÇOCUĞUN YANINDA

ÇOCUK FESTİVALİ’NE BİR HAFTADA 13 BİN KİŞİ

ÇEKMEKÖY’ÜN YENİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

26 HAZİRAN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE YEŞİLAY’DAN ÇAĞRI: “BİZ SİZİN İÇİN BURADAYIZ.  UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMAK İÇİN YEDAM’A GELEN ON BİNLERCE İNSAN YAŞAMA YENİDEN TUTUNDU.”

HAYDİ ÇOCUKLAR YAZ SPOR OKULLARINA

Türk Kızılay 146 bin 683 hisse kurban kesimiyle Türkiye dahil 21 ülkede 4,2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak

ÜMRANİYE'DE KURBAN BAYRAMI SONRASI KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI

ÜMRANİYE'DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 15 TON ET DAĞITILDI

ASEL’İN AZMİ, SEVGİNİN GÜCÜ

ÜMRANİYE’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI