• BIST 100

    18211,67%0,47
  • DOLAR

    45,43% 0,03
  • EURO

    53,27% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6847,18% 0,00
  • Ç. ALTIN

    10865,96% -0,22

Küresel Tehditler Karşısında Aile Konusu Konuşuldu

Küresel Tehditler Karşısında Aile Konusu Konuşuldu

Aile, insanlık tarihinin ve toplumun en önemli müesseselerinden biridir. Devleti ayakta tutan toplum, toplumu ayakta tutan ise ailedir.

Küresel Tehditler Karşısında Aile Konusu Konuşuldu

Aile, insanlık tarihinin ve toplumun en önemli müesseselerinden biridir. Devleti ayakta tutan toplum, toplumu ayakta tutan ise ailedir. Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde, “Küresel Tehditler Karşısında Aile” konulu çalıştay düzenlendi. 
Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Kahraman Selçuk, “Aile yeri doldurulamayacak, yerine başka hiçbir kurum, ilişki veya bağ konulmayacak derecede mühimdir, değerlidir, kutsaldır. Aile, huzur bulduğumuz, güven bulduğumuz ve kendimizi bulduğumuz en korunaklı limanımızdır. Bunun içindir ki, son kale aile kurumuna hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi. 
Çalıştayın Moderetörlüğünü okulun rehber öğretmenlerinden Ayşe Yavuzarslan Gök üslendi.  Ayşe Yavuzarslan Gök, konukları tanıtarak, gelen herkese teşekkür etti. 
Kendi Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız
29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Şeyma Güldal, tarihten bugüne aile konusunu ele aldı.  Ailede erkeğin rolü, kadının rolü üzerinde duran Şeyma Güldal, “Aile ile ilgili kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. 
Kendini Tanıyan Rabbini Tanır
Eğitimci Selda Meydan, kendi hayatından örnekler vererek aile konusu ve evliliğin önemine değindi.  Selda Meydan, “Aile her şeydir. Yapay zekayla, hiçbirimiz robotlaştırmıyor.  Hz. Muhammed (s.a.s.) şöyle buyuruyor, ‘kim nefsini tanırsa, rabbini tanır’ insanın kendisini tanıması çok önemlidir.  Yapacağınız evliliği Allah içi yapın. Eşinizle birlikte, kulluk vazifesini yerine getirme hedefiniz olmalıdır” açıklamasında bulundu. 
Aile Varsa Toplum Vardır 
İHH Uluslararası İlişkiler Departmanında görevli Nihal Atik ise, okul hayatından kesitler sunarak ailenin neden bu kadar önemli olduğunu gençlere anlattı. 
Programda soru ve cevap kısmı yapıldı. Daha sonra öğrenciler, salonlara geçerek aile konusunu birçok yönden masaya yatırdılar.

HABER: ZİYA GÜNDÜZ

 



Ormancı'dan BBP Çekmeköy İlçe Başkanı Murat Aslan'a Ziyaret

Ormancı'dan İnce'ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Başkan Çerkez Engelsiz Sevgi Festivalinde Özel Bireylerle Vakit Geçirdi

İnsan Dostu Kaya ve Ormancı Gönüllere Dokunuyor

Esma Tiryakioğlu Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Başkan Çetinkaya'dan Anlamlı Kahvaltı Programı

Çekmeköy Bingöllüler Derneği'nden Siyasi Partilere Ziyaret

Başkan Orhan Çerkez Genç Sporculara Madalya Taktı

Ümraniye AK Parti'de Eski Yeni Kenetlenmesi

Çekmeköy Belediyesi'nden Annelere Özel Konser

Selim Altun, Bahadır Yıldız ve Esma Ekşi'den Anneler Günü Kutlaması

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'ndan Şehitlere Vefa

Reşadiye Mesire Alanına Et Pişirme Yeri Hizmete Girdi

Maksut Yıldırım ve Zabit İspir Alemdağ Mahallesi'nde Anneleri Unutmadı

Dudulluspor Kulübü Başkanı Mustafa Bülbül Anneler Günü'nü Kutladı

Nuray Tak ve Naim Celepci'den Sürpriz Anneler Günü Kutlaması

ANNELER GÜNÜ'NDE GİRESUNLU ANNELER İÇİN ÖZEL KAHVALTI

Ümraniye'ye Yeni Millet Bahçesi Müjdesi

Ümraniye Dernekler Plartformu Mayıs Ayı İstişare Toplantısını Yaptı

Ayyıldız Derneği'nden Kurban Bağış Kampanyası

MHP Çekmeköy'den Anlamlı Anneler Günü Kutlaması