Kudüs için gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması

Kudüs için gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması

Üsküdar Mihrimah Sultan Camisi'nde de toplanan vatandaşlar cuma namazının ardından Filistin'de yaşamını yitiren vatandaşlar için gıyabi cenaze kıldı.

Duaların ardından cami önünde toplanan grup ellerinde taşıdıkları dövizlerle İsrail'i protesto etti. Grup adına açıklamalarda bulunan AGD Üsküdar İlçe Başkanı Kazım Cihat Kılınçarslan, "Günlerdir süren terörist İsrail saldırılarında binlerce Filistinli kardeşimiz ilk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa'yı canlarıyla, kanlarıyla savunurlarken yaralandılar, şehit oldular. Yaralandılar ama davalarından, inançlarından, Allah'ın yolunda cihatlarından vazgeçmediler. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden göğüslerini siper ettiler." diye konuştu.

Kılınçarslan, İsrail'in sistemli bir şekilde hem Müslüman kanı dökmeye hem de adım adım Mescid-i Aksa'yı işgal etmeye devam ettiğini vurgulayarak, İsrail'in, Müslümanların ilk mescidini, binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme sahip olan mabedi yakıp, yıkmaktan geri durmadığını, ibadetlerini yerine getiren Filistinlilere haince saldırdığını söyledi.
İsrail'in saldırılarında kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, hamile annelere ve genç yaşlı demeden bir sürü Filistinlinin şehit düştüğünü dile getiren Kılınçarslan, şöyle devam etti:

"Terörist Israil'in yapmış olduğu bu saldırıları kalbinde merhamet taşıyan, insanlıktan nasibini almış hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. Buna rağmen Batı ülkeleri iş birlikçi yaklaşımlarıyla her zaman olduğu gibi batılın yanında olduklarını göstermişler ve iki yüzlü politikalarıyla masum Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü ve şehit kardeşlerimizi görmezden gelmişlerdir. Terör örgütü İsrail sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için bir beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan Siyonizm tüm insanlık için 7/24 problem üretmektedir. Siyonist İsrail'in bu küstahça davranışlarının kaynağı batıdan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği İsrail'in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır."

Konuşmaların ardından vatandaşlar, tekbir getirerek camiden ayrıldı.