• BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,56% 0,07
  • EURO

    49,51% -0,10
  • GRAM ALTIN

    5730,36% -0,26
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,17

KIZILAY EĞİTİM YARDIMLARIYLA 85 BİN ÖĞRENCİYE DESTEK OLUYOR

KIZILAY EĞİTİM YARDIMLARIYLA 85 BİN ÖĞRENCİYE DESTEK OLUYOR

Yardım programlarıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay, eğitim destekleri çerçevesinde yaptığı hazırlıklarla her yıl on binlerce öğrencinin eğitim hayatlarında güçlü adımlar atmasına katkı sağlıyor.

KIZILAY EĞİTİM YARDIMLARIYLA 85 BİN ÖĞRENCİYE DESTEK OLUYOR

Yardım programlarıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay, eğitim destekleri çerçevesinde yaptığı hazırlıklarla her yıl on binlerce öğrencinin eğitim hayatlarında güçlü adımlar atmasına katkı sağlıyor. Yeni eğitim öğretim dönemi için yardımlarına başlayan Kızılay, yaklaşık 77 milyon TL’lik yardımla 85.000 öğrenciye destek oluyor. Kızılay hazırladığı destek programıyla öğrencilerin eğitim yolculuğuna nakdi yardım, burs, kırtasiye malzemesi, eğitim materyali, çevrimiçi hazırlık ve merkezlerinde düzenleyeceği mesleki kurslar ile çeşitli eğitim çalışmalarıyla destek sağlıyor.

Yeni eğitim öğretim dönemi için yardım programını hazırlayan Kızılay, vereceği desteklerle öğrencilerin sadece hedeflerine odaklanması için çalışıyor. Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen şehirlerde düzenli olarak öğrencilere destek olan Kızılay, yetim destek programıyla nakdi destek veriyor, uzman eğitmenleri, psikologları eşliğinde eğitim ve yönlendirme çalışmaları yapıyor, kırtasiye gibi gerekli olan malzemeleri ulaştırıyor, Kızılay 100. Yıl Kütüphaneleriyle kurs ve eğitim materyali desteği sağlarken teknoloji gereksinimleri karşılıyor. Deprem bölgesine uyguladığı özel yardım programının yanında ülke genelindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere de destek veren Kızılay, afet bölgesi dışındaki eğitim yardımlarıyla yaklaşık 77 milyon TL tutarında sağlanan desteklerle 85.000 öğrencinin ihtiyacına çözüm sunuyor.

Deprem Bölgesindeki Yetimlere Düzenli Eğitim Desteği

Deprem bölgesinde ilk andan bu yana yardım programlarını gerçekleştiren Kızılay, yetim ve öksüz çocuklar için hazırladığı Yetim Destek Programıyla düzenli eğitim desteği veriyor. İhtiyaç tespiti sonrası belirlenen 532 çocuğa her ay düzenli olarak 2000 TL nakdi destek sağlayan Kızılay, programın başlangıcından bu yana 3.200 yetim ve öksüz çocuğa 14.8 Milyon TL’lik destek gerçekleştirdi. Deprem bölgesindeki öğrenciler için 3.000 kırtasiye paketi hazırlayan Kızılay, çocukların eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenen öğrenim desteklerinin yanı sıra teknolojik gereksinimlere çözümler sunuyor ve mesleki kurslar düzenliyor.

Eğitim Yardımları İhtiyaca Göre Belirleniyor

Yıl boyunca gerçekleştirdiği eğitim yardımlarını duyulan ihtiyaca göre belirleyen Kızılay, eğitim öğretim dönemi boyunca kendi belirledikleri ihtiyaçları karşılamaları adına öğrencilere burs ve nakdi yardım programları uyguluyor. Kızılay, kırtasiye ve eğitim materyali yardımlarını ise şubelerinin tespit ettiği ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyor. Lise ve üniversitelere giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere ise çevrimiçi hazırlık platformlarıyla konu anlatımları, test ve deneme sınavları imkânı sunuluyor.

Özel Öğrencilere Uygun Sınıflar Yapılıyor

Türk Kızılay, doğumlarından itibaren yaşıtlarına göre pek çok konuda destek ve bakıma daha fazla ihtiyacı olan otizmli, Down sendromlu veya zihinsel engelli özel çocukların eğitimleri için ihtiyaç duyulan bölgelerde 'Özel Eğitim Sınıflarını' tefriş ederek hizmete sunuyor.



CEMİL MERİÇ MAHALLESİ’NE YENİ VE MODERN BİR İLKOKUL KAZANDIRILIYOR

TRABZONPARK MİLLET BAHÇESİ İLE DAHA YEŞİL, DAHA YAŞANABİLİR BİR ÜMRANİYE

Esat Kalay Yeşilay Gönüllüleri İle Buluştu

Başkan Çerkez'e Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Çekmeköy AK Parti'den Aydınlar Mahallesi Ziyareti

ÜMRANİYE’DE AHŞAP YAKMA SANATINA YOĞUN İLGİ: YENİ DÖNEM EĞİTİMLERİ BAŞLADI

HEKİMBAŞI MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM HIZLANDI: PROJE %95 TAMAMLANDI

PARSELLER MAHALLESİ FİRUZ SOKAK’TA ASFALT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

3 ARALIK’TA ENGELSİZ BULUŞMA: GÖSTERİLER, ATÖLYELER VE SERGİLER

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL SERGİ

YENİ SAĞLIK TESİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SONA YAKLAŞTI

Başkan Çerkez'den Toprak Günü Etkinliği

ASİAD Genel Başkanı Yalçınkaya'dan Teşekkür Mesajı

Çekmeköy DEVA'dan Kadın Muhtarları Ziyaret

Başkan Çetinkaya Armağanevler Semt Pazarını Ziyaret Etti

Esat Kalay Ataşehir'de Sağlık Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Favori Döner'den 5 Saniye Oyunu'na Büyük İlgi

Üsküdar AK Parti'den 3 Aralık Mesaisi

İşitme Engelliler Spor Kulübü'nden Anlamlı 3 Aralık

ÇEKMEKÖY’DE ENGELLERİ AŞAN DAYANIŞMA GECESİ

Çekmeköy AK Parti 3 Aralık Engelliler Günü'nde Sahadaydı