9668,36%1,33
38,74% 0,10
43,37% -0,17
4032,75% 0,10
6601,79% 0,00
KADIN EMEĞİ MERKEZİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
Çekmeköy Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Doğa Park Kadın Emeği Merkezi’nde başvurular alınmaya başlandı. Bu alandan tüm kadınların eşit şartlarda faydalanması için titiz şekilde çalışmalar devam ediyor.
Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in seçim vaatlerinden biri olan ve Haziran ayı içerisinde tam kapasiteyle hizmet vermesi planlanan Kadın Emeği Merkezi’nde başvuru süreci başladı. Çekmeköylülerin en sık kullandığı parklardan biri olan Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı içerisinde yer alan işgalin kaldırılması sonrası çalışmalarına başlanan projenin sağlıklı ve adil şekilde işlemesi için, alanında uzman isimlerin öncülüğünde kurulan Mavi Yıldız Çekmeköy Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi; stantların kiralanması ve kadınların üreterek topluma katılım sağlaması için tüm çalışmaları büyük bir titizlikle gerçekleştirdi.
Başvurumu nasıl yaparım, stant prosedürü nedir?
Kadın emeğini görünür kılmak, kolektif üretimi desteklemek ve dayanışma ruhunu pekiştirmek için satışa yönelik hazırlanan stantlarda yer almak isteyen kadın üreticiler, başvurularını Doğa Park içerisinde bulunan Kooperatif Merkezi’nden şahsen yapabilecekler. Başvuru sahiplerinin Çekmeköy’de ikamet etmesi ve stantta satmak üzere kendi üretimi olan ürünlere sahip olması, ürünlerine ilişkin bilgi vermesi, örnek ürünlerini sunması ve hazırlamış olduğu başvuru formunu da doldurması gerekiyor
Kriterler neler, kooperatife nasıl ulaşırım?
Kooperatif merkezine gelerek doldurulmuş olan formlar, kooperatif bünyesinde oluşturulan sanat komisyonu tarafından değerlendirilecek. Adaylar, belirlenen bir tarihte ürünleriyle birlikte komisyon ile görüşmek üzere randevu oluşturacaklar. Sanat komisyonu, ürünleri; kullanılan malzemenin kalitesi, tasarım özgünlüğü ve estetik niteliği, işçilik kalitesi ile genel yaratıcılık ve fark yaratan unsurlar gibi kriterler üzerinden değerlendirecek. Vatandaşlar başvuru süreci ve kooperatifle ilgili sorular için 0537 959 25 58 numaralı WhatsApp hattından belediye ekiplerine ulaşabilecekler.
Başvuru sürecinin ardından, başvuranların adil ve şeffaf bir şekilde bu hizmetten faydalanabilmesi için 1 ve 2 günlük kiralamalar ile stantlar üreticilere teslim edilecek. Üretimin desteklenmesi için ise Çekmeköy Belediyesi sosyal medya hesapları ve iletişim kanalları üzerinden belirli periyotlarla reklam ve duyuru çalışmaları da yapılacak.
Tesislerde hangi faaliyetler ve hizmetler olacak?
Birçok alanda üretimi destekleyecek bu alanda; kafe ve restoran, endüstriyel mutfak, mutfak üretim atölyesi, sanat atölyesi, toplantı salonu, çalışma ofisleri, açık ve kapalı alan stantları yer alacak.
Başkan Çerkez: Kadınlarımız ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer alacak
“İşgalden kurtardığımız parkımızda büyük bir hizmeti tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda kadınlarımız, sadece aile içinde değil; üretimden yönetime, sanattan bilime kadar hayatın her alanında yer almalıdır. Atatürk, Türk kadınının eğitim almasını, iş hayatında var olmasını ve siyasete katılmasını teşvik etmiş; ona seçme ve seçilme hakkını birçok Batı ülkesinden önce tanımıştır. Bugün bize düşen görev, bu mirası daha ileri taşımaktır. Çekmeköy Belediyesi olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almasını sağlamak için çalışıyoruz. Kadın kooperatiflerinden meslek edindirme kurslarına, girişimcilik desteklerinden sosyal projelere kadar birçok alanda kadınları güçlendirecek projeleri hayata geçiriyoruz.Üreten, kazanan ve topluma değer katan kadınların önünü açmak bizler için sadece bir görev değil, aynı zamanda bir sorumluluktur. Kadınlarımızın emek verdiği her alan, toplumumuz için bir kalkınma alanıdır. Kadının güçlü olduğu bir toplum, geleceğe umutla bakar.Çekmeköy’de “halkın belediyesi” anlayışıyla kadınlarımızın her zaman yanında olacağız. Çünkü biliyoruz ki; kadın güçlü olursa, toplum güçlü olur.” dedi.