• BIST 100

    9719,81%-0,89
  • DOLAR

    35,89% -0,08
  • EURO

    37,41% 0,22
  • GRAM ALTIN

    3316,40% 0,93
  • Ç. ALTIN

    5311,24% 1,24

Göz Sağlığınız İçin Yaz İpuçları

Göz Sağlığınız İçin Yaz İpuçları

Batıgöz Sağlık Grubu İzmir – Şirinyer şubesinde Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Umut AKBAŞ, yaz aylarında göz sağlığınızı korumanız için dikkat etmeniz gerekenleri anlatıyor.

Göz Sağlığınız İçin Yaz İpuçları

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri de artıyor. Göz sağlığını korumak bu dönemde büyük önem taşıyor. Batıgöz Sağlık Grubu İzmir – Şirinyer şubesinde Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Umut AKBAŞ, yaz aylarında göz sağlığınızı korumanız için dikkat etmeniz gerekenleri anlatıyor.

Güneş Gözlüğü ve Sıvı Tüketimi

Op. Dr. Umut AKBAŞ, yaz aylarında göz sağlığını korumanın en etkili yollarından birinin kaliteli bir güneş gözlüğü kullanmak olduğunu belirtiyor. Güneşin UV ışınları, gözlerde ciddi hasarlara yol açabilir. Bu nedenle UV 400 koruması olan gözlükler tercih edilmelidir. Op. Dr. Umut AKBAŞ, "Kalitesiz güneş gözlükleri gözlerinizin daha fazla zarar görmesine neden olabilir." diyerek bu konuda uyarıyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklar vücudun sıvı ihtiyacını artırır. Göz sağlığı için de yeterli sıvı alımı oldukça önemlidir. Op. Dr. Umut AKBAŞ, "Gözlerin yeterince nemli kalabilmesi için günde en az 8 bardak su içilmelidir." diyor. Su tüketimi, göz kuruluğunu önlemeye yardımcı olur ve gözlerin sağlıklı kalmasını sağlar.

Deniz ve Havuz Kullanımı

Yazın deniz ve havuz kullanımı oldukça yaygındır. Ancak bu ortamlardaki tuzlu su ve klor göz sağlığını olumsuz etkileyebilir. Op. Dr. Umut AKBAŞ, "Deniz veya havuza girdikten sonra gözlerinizi temiz su ile yıkayarak olası irritasyonlardan koruyabilirsiniz." diye belirtiyor. Ayrıca, yüzme sırasında gözlerinizi korumak için yüzücü gözlüğü kullanmanız önerilir.


Göz Makyajı ve Gözleri Dinlendirme

Yaz aylarında göz makyajı kullanımı dikkat gerektirir. Terleme nedeniyle makyaj ürünleri gözlere zarar verebilir. Op. Dr. Umut AKBAŞ, "Makyaj yaparken suya dayanıklı ve hipoalerjenik ürünler tercih edin." diyor. Göz makyajını gece yatmadan önce mutlaka temizleyerek göz sağlığınızı koruyabilirsiniz. Uzun süre güneşe maruz kalmak gözlerde yorgunluğa neden olabilir. Op. Dr. Umut AKBAŞ, "Gözlerinizi dinlendirmek için sık sık gölge alanlara geçin ve gerekirse kapalı ortamlarda güneş gözlüğü takın." diye tavsiye ediyor.

Doğru Beslenme

Sağlıklı beslenme, göz sağlığı için de büyük önem taşır. Yaz meyve ve sebzeleri göz sağlığını destekleyen vitaminler açısından zengindir. Yaz aylarında göz sağlığını korumak için basit ama etkili önlemler alabilirsiniz. Batıgöz Sağlık Grubu İzmir - Şirinyer Şubesi'nde görev yapan Op. Dr. Umut AKBAŞ’ın önerileri doğrultusunda, güneş gözlüğü kullanımı, yeterli sıvı tüketimi, doğru beslenme ve gözlerinizi dinlendirme gibi adımları takip ederek göz sağlığınızı koruyabilirsiniz.



Kolon Kesmek Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs Oluşturuyor

Bilgi hırsızlığı hızla büyüyor

57 TIR YARDIM MALZEMESİ REFAH SINIR KAPISINDAN GAZZE’YE GİRDİ

Hilmi Türkmen'den Sinem Dedetaş'a Eleştiri

Çeksiad'dan DEVA'ya Nezaket Ziyareti

DEVA Ümraniye'den Kaymakam Çelik'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Sancaktepe Kazanmaya Devam Ediyor Sancaktepe'de Yeni Parkın Açılışı Coşkuyla Gerçekleştirildi

İŞ UĞRAŞ TERAPİLERİ DEVAM EDİYOR

TEMA Vakfı’ndan Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit İçin Anma ve Anlama Haftası: "Kurucularımızın Yolundayız"

Sivas Vadi Federasyonu İl ve İlçe Dernek Başkanları İle Biraraya Geldi

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ALPER YEĞİN’İN SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

ADIM ADIM ÇEKMEKÖY

ÜMRANİYE'DE MAHALLELERİN FUTBOL COŞKUSU BAŞLADI

Üsküdarlılardan Belediye'ye, ‘Elim Kırılsaydı’ Tepkisi

SONDURAK MERKEZ CAMİİ VE ÇEVRESİ YENİLENİYOR

ÇEKMEKÖY’DE 30 YILLIK TAPU HASRETİ SON BULDU

Ümraniye AK Parti'den Büyük Buluşma

İzmir’de Balıkesir rüzgârı esti

MAKSAR'DAN GAZETECİLERE KAHVALTI JESTİ

HAYVANLAR İÇİN YENİ PROJE: CANKURTARAN HAYVAN AMBULANSI

ÇEKMEKÖY ASFALT AVCILARI” GÖREVE BAŞLADI