• BIST 100

    9997,98%-1,09
  • DOLAR

    40,02% 0,12
  • EURO

    46,94% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4283,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    6850,75% 0,57

Fiziksel Aktivite Kanser ve Yayılım Riskini Azaltıyor !

Fiziksel Aktivite Kanser ve Yayılım Riskini Azaltıyor !

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salim Balin konu hakkında bilgiler verdi.

Fiziksel Aktivite Kanser ve Yayılım Riskini Azaltıyor !

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salim Balin konu hakkında bilgiler verdi. 
Haftada 150 dakika orta tempolu yürüyüş bizleri kanser ve yayılımından koruyabilir! Kanser, tüm ölümler arasında kalp hastalığından sonra ikinci önde gelen ölüm nedenidir.

Cancer Research'ün 15 Kasım 2022 sayısında yayınlanan yeni araştırmaya göre, aerobik egzersiz metastatik kanser riskini yüzde 72 azaltabilir. Çalışma, egzersizin akciğerler, karaciğer ve lenf düğümleri gibi genellikle metastazların geliştiği iç organlar üzerindeki etkisini araştıran ilk çalışmadır.

Bulguların enerjisini şekerden alan yüksek yoğunluklu aerobik egzersizin metastatik kanser riskini azaltabileceğini gösterdi. Şimdiye kadar halka yönelik genel mesaj 'aktif ol, sağlıklı ol' ise, şimdi aerobik aktivitenin en agresif ve metastatik kanser türlerinin önlenmesini nasıl en üst düzeye çıkarabileceğini ortaya koymuş oldu.

Bu çalışma hem fareleri hem de insanları içeriyordu - sıkı bir egzersiz rejimi altında eğitilen fareler ve sağlıklı insan gönüllüler koşudan önce ve sonra incelendi.

İnsan verileri, 20 yıl boyunca 2.734 kişiyi izleyen epidemiyolojik bir çalışmadan da elde edildi - bu süre zarfında 243 yeni kanser vakası kaydedildi. Araştırmacılar, fiziksel egzersiz yapmayanlara kıyasla düzenli olarak egzersiz yaptığını bildiren yüzde 72 daha az metastatik kanserli insan olduğunu buldu.

Başka bir çalışmada da egzersizin meme kanserinden ölüm riskini yüzde 46 ila 50 oranında azaltacağını ve nüks riskini yüzde 31 ila 50 oranında azaltacağını gösteren veriler var. 


Klinik olarak, egzersiz vücudun insülin duyarlılığını artırarak metabolik profilin düzenlenmesi yoluyla bir antitümör etkisine sahip olabileceği, böylece glikoz homeostazına katkıda bulunabileceği, steroid hormon seviyelerini düşürdüğü, bağışıklık sistemini güçlendirip kansere karşı koymamıza yardımcı olduğu öne sürülür.

Kanser bir hastalık değil, birçok hastalığın sonucudur. Her biri kendi özel bakımını ve özel tedavi stratejisini gerektirir. Ancak kanserle ilgili anlaşılması kolay bir şey var: En başta kansere yakalanmamanız çok daha iyi.

 Op. Dr. Salim Balin ,'',''Bunu nasıl yaparız? Risklerden kaçınarak. Kansere neden olan her şeyi hayatımızdan uzak tutarak başlayabiliriz. Bunların başında sigara gelmektedir. Akciğer kanserinin ve bir düzineden fazla başka kanserin birincil nedenidir. Ve başka nedenler de var: sağlıksız beslenme, obezite, egzersiz eksikliği, aşırı alkol ve diğerleri arasında güneşe maruz kalma. Risk faktörlerini bilin ve bunlardan kaçınarak kanserin önlenmesine yardımcı olabilirsiniz.''dedi.


 



AK Parti Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Arzu Kepenek Terör Saldırıları ve Leman Dergisi'ni Gündeme Taşıdı

ÜMRANİYE’DE AŞURE KAZANLARI KAYNAMAYA BAŞLADI

Ümraniye'de Vatandaşlara Aşure İkramı

Kamuran Kafe Kahvaltı Çekmeköy Nişantepe'de Açıldı

Sabri Şenel’den İklim Yasası İle İlgili Açıklama

YAZ SPOR OKULLARI DOLU DOLU GEÇİYOR

ESENEVLER MAHALLESİ YENİ ASFALTIYLA DAHA KONFORLU

ÜMRANİYE’DE PARKLARDA BAKIM, ONARIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

ÜMRANİYE’DE OKÇULUK KURSLARIYLA KÜLTÜREL MİRAS YAŞATILIYOR

Ayyıldız Derneği Afrika’da İkram Sofraları Kuruyor

Önceki Dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ASİAD Heyetinden Ziyaret

RİSKLİ YAPILAR YENİLENİYOR ÜMRANİYE DÖNÜŞÜYOR

YUVAMIZ ÇEKMEKÖY’DE 2025-2026 EĞİTİM YILI İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI

SEMANUR YÜKSEL AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

MESUT ÖZİL, TRABZON PARK’TAKİ SPOR TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

ŞAMPİYONANIN YILDIZLARI ÜMRANİYE’DEN ÇIKTI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ GELENEKSEL TÜRK OKÇULUK TAKIMI 7 MADALYA İLE DÖNDÜ

ÜMRANİYE’NİN PARKLARINDA YAZ COŞKUSU: ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GAZZE İÇİN ANLAMLI PROGRAM

ORMAN YANGINLARINA BÜYÜK ÇÖZÜM: DOĞAL GAZLI MANGAL UYGULAMASI

MORİTANYA EĞİTİM BAKANI, ÜMRANİYE BİLİM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ