• BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT OTOMOBİLLERE İLGİ ARTIYOR

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT OTOMOBİLLERE İLGİ ARTIYOR

2021 yılında 2 bin 849 adet elektrikli araç satılırken, 20 bin 915 adet de hibrit araç satıldığı kaydedildi.

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT OTOMOBİLLERE İLGİ ARTIYOR

2021 yılında 2 bin 849 adet elektrikli araç satılırken, 20 bin 915 adet de hibrit araç satıldığı kaydedildi. Böylelikle geçen yılelektirikli ve hibrit olmak üzere satılan toplam araç sayısı 23 bin 764 olarak kayıtlara geçti. 2018 yılında 4 bin 31 olan satış adedi, geçtiğimiz yıl 23 bin 764’e ulaşarak büyük artış gösterdi.

Ajans Press’in, Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçları Derneği (TEHAD) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, elektrikli ve hibrit otomobil satışlarının her yıl arttığı saptandı. Böylelikle 2021 yılında yüzde 100 elektrikli otomobillerden 2 bin 849 adet satılırken, hibrit modellerin 20 bin 915 adet satıldığı kaydedildi. Önceki yıllara göre kıyaslandığında büyük artış olduğu gözlenirken, elektrikli ve hibrit olmak üzere 2020 yılında 17 bin 780, 2019 yılında 11 bin 237, 2018 yılında ise 4 bin 31 araç satıldığı belirlendi. 

YERLİ OTOMOBİL, ÖTV DÜZENLEMESİ VE ARAÇ/YAKIT FİYATLARI MEDYADA ÖNE ÇIKTI

Medya takip kurumu Ajans Press, elektrikli ve hibrit araçlarla alakalı medya içeriklerini inceledi. Ajans Press’in medya arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl elektrikli ve hibrit araçlar ile alakalı medyaya 118 bin 71 haber yansıdığı tespit edildi. Özellikle 2023 yılında satışa çıkması planlanan yerli otomobilimiz TOGG’un da medyada büyük oranda konuşulduğu gözlenirken, Las Vegas’ta görücüye çıkması büyük yankı uyandırdı.Otomotiv başlığı altında ise geçtiğimiz yıl en çok yerli otomobil, yakıt ve otomobil fiyatlarında yaşanan artış ve ÖTV düzenlemesi en çok haber olan içerikler arasında yer aldı.



Çekmeköy DEVA'dan Mantılı Gazeteciler Günü Kutlaması

Cemil Sucu’dan Dikkat Çeken Açıklama: “Üsküdar’da İhanete Geçit Yok!”

Sivas Vadi Federasyonu'ndan Başkan Çetinkaya'ya Ziyaret

Üsküdar AK Parti'den Gazeteciler Günü Kutlaması

İş İnsanı Burhan Makıroğlu'dan Gazeteciler Günü Kutlaması

750 GENÇ, 24 TAKIM ÜMRANİYE ROBOT YARIŞLARI’NDA BİR ARAYA GELDİ

Burhan Makıroğlu'dan Muhtarlar Günü Kutlaması

Sancaktepe MHP'den Gazze Kermesine Ziyaret

Üsküdar’da İnanç ve Şahsiyetin Sesi: Cemil Sucu’dan Güçlü Mesaj

Ebeveynlerin en büyük endişesi siber zorbalık ve taciz

ÜMRANİYELİ ÖĞRENCİLER, KEMALETTİN TUĞCU’YU KABRİ BAŞINDA ANDI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ENGELSİZ SPORDA ÖRNEK HİZMET ANLAYIŞI

ÇEKMEKÖY’DE CUMHURİYET COŞKUSU KOŞUYLA KUTLANACAK

ÇEKMEKÖY TAŞDELEN KAVŞAĞI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Başkan Çetinkaya Alemdağ Caddesinde Vatandaşlarla Sohbet Etti

Çekmeköy AK Parti'den Beyaz Baston Farkındalığı

ÜTED'DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Çekmeköy Taşdelen Kavşağı Hizmete Açıldı

Yeşilay Çekmeköy Şubesi’nden Muhtarlar Günü Buluşması

Çekmeköy’ün Çınarları Kahvaltıda Buluştu

4. Avrupa Ödülleri’nde Hantek Kalıp ve Zehra Karakaş’tan Kadın Gücüne Vurgu