• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT OTOMOBİLLERE İLGİ ARTIYOR

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT OTOMOBİLLERE İLGİ ARTIYOR

2021 yılında 2 bin 849 adet elektrikli araç satılırken, 20 bin 915 adet de hibrit araç satıldığı kaydedildi.

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT OTOMOBİLLERE İLGİ ARTIYOR

2021 yılında 2 bin 849 adet elektrikli araç satılırken, 20 bin 915 adet de hibrit araç satıldığı kaydedildi. Böylelikle geçen yılelektirikli ve hibrit olmak üzere satılan toplam araç sayısı 23 bin 764 olarak kayıtlara geçti. 2018 yılında 4 bin 31 olan satış adedi, geçtiğimiz yıl 23 bin 764’e ulaşarak büyük artış gösterdi.

Ajans Press’in, Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçları Derneği (TEHAD) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, elektrikli ve hibrit otomobil satışlarının her yıl arttığı saptandı. Böylelikle 2021 yılında yüzde 100 elektrikli otomobillerden 2 bin 849 adet satılırken, hibrit modellerin 20 bin 915 adet satıldığı kaydedildi. Önceki yıllara göre kıyaslandığında büyük artış olduğu gözlenirken, elektrikli ve hibrit olmak üzere 2020 yılında 17 bin 780, 2019 yılında 11 bin 237, 2018 yılında ise 4 bin 31 araç satıldığı belirlendi. 

YERLİ OTOMOBİL, ÖTV DÜZENLEMESİ VE ARAÇ/YAKIT FİYATLARI MEDYADA ÖNE ÇIKTI

Medya takip kurumu Ajans Press, elektrikli ve hibrit araçlarla alakalı medya içeriklerini inceledi. Ajans Press’in medya arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl elektrikli ve hibrit araçlar ile alakalı medyaya 118 bin 71 haber yansıdığı tespit edildi. Özellikle 2023 yılında satışa çıkması planlanan yerli otomobilimiz TOGG’un da medyada büyük oranda konuşulduğu gözlenirken, Las Vegas’ta görücüye çıkması büyük yankı uyandırdı.Otomotiv başlığı altında ise geçtiğimiz yıl en çok yerli otomobil, yakıt ve otomobil fiyatlarında yaşanan artış ve ÖTV düzenlemesi en çok haber olan içerikler arasında yer aldı.



Çekmeköylü Karslılar İftarda Buluştu

Çekmeköy AK Parti'den Roman Vatandaşlara Ziyaret

Başkan Sırmacı Sağlık Çalışanlarının Günü'n Kutladı

Başkan Çetinkaya'dan Hane Ziyaretlerine Devam

Mustafa Ekşi Ekşioğlu Mahallesi'nde Hane Ziyaretleri gerçekleştirdi.

Çekmeköy Belediyesi'nden Alemdağ Mahallesi'ne Yeni Projeler

Sancaktepe AK Parti Vefa İftarında Birlik Beraberlik Mesajı Verildi

Çekmeköy MHP İftarına Yoğun Katılım

Üsküdarlılardan Yeni Hastane Müjdesine Teşekkür

Ormancı'dan Sevgi Yalçın'a Jest

Şerif Akdana Ramazan Mesaisine Devam Ediyor

Çekmeköy Saadet'ten 12 Mart Etkinliği

Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı İftar Programı

AK Parti Teşkilatı'nın Sevilen İsmi Mustafa Ekşi'ye Yoğun Ziyaret

İstanbul DEVA'dan Geniş Katılımlı İftar Programı

AK Parti Çekmeköy Sosyal Politikalar Başkanlığı Gönüllere Dokunmaya Devam Ediyor

Üsküdar'da Büyük Buluşma

Başkan Çerkez Alemdağ 1877 Spor Kulübünü Ziyaret Etti

Şerif Akdana "Çorum–İskilip–Tosya Yolu Projesi Hakkında Konuştu

Kadın Oda Başkanlarından Sürpriz Kadınlar Günü Kutlaması

Esat Kalay'ın Ramazan Mesaisi Aralıksız Devam Ediyor