• BIST 100

    16042,53%1,46
  • DOLAR

    43,99% 0,08
  • EURO

    51,28% 0,14
  • GRAM ALTIN

    7311,12% 0,74
  • Ç. ALTIN

    11886,63% -0,65

Ekonomist Turhan Bal: "Ürün ve Hizmetlerde Denge Oluşmadığı ve Fiyatlamalarda İstikrar Sağlanmadığı Sürece Asgari Ücret, Emekli Maaşları Ne Olursa Olsun Enflasyon Devam Eder, Yoksulluk Bitmez."

Ekonomist Turhan Bal:

Ekonomist Turhan Bal, enflasyon ve yoksullukla mücadelede temel sorunun, ürün ve hizmetlerde denge fiyatlarının oluşmaması ve fiyatlama istikrarının sağlanamaması olduğunu belirtti.

Ekonomist Turhan Bal: "Ürün ve Hizmetlerde Denge Oluşmadığı ve Fiyatlamalarda İstikrar Sağlanmadığı Sürece Asgari Ücret, Emekli Maaşları Ne Olursa Olsun Enflasyon Devam Eder, Yoksulluk Bitmez."

Ekonomist Turhan Bal, enflasyon ve yoksullukla mücadelede temel sorunun, ürün ve hizmetlerde denge fiyatlarının oluşmaması ve fiyatlama istikrarının sağlanamaması olduğunu belirtti. Bal, bu durumun devam etmesi halinde, asgari ücret ve emekli maaşlarındaki artışların enflasyonu engellemeyeceğini ve yoksulluğun sürmeye devam edeceğini vurguladı.

Enflasyonun kalıcı bir şekilde kontrol altına alınabilmesi için ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğine dikkat çeken Turhan Bal, "Ürün ve hizmetlerde denge fiyatları oluşturulmadığı ve fiyatlamada istikrar sağlanmadığı sürece, yapılan gelir artışlarının enflasyon karşısında etkisi sınırlı kalır. Bu da toplumun geniş kesimlerini daha fazla yoksullukla karşı karşıya bırakır" dedi.

Asgari ücret artışları ve emekli maaşlarındaki yükselişlerin kısa vadede ekonomik sıkıntılara bir nebze çözüm sunduğunu ancak uzun vadede enflasyonla mücadelede yetersiz kaldığını belirten Bal, fiyat istikrarının sağlanmasının, sürdürülebilir ekonomik büyüme için kritik bir öncelik olduğunu ifade etti.

Bal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ekonomik büyüme ve refahın devamlılığı, yalnızca gelir artışlarıyla sağlanamaz. Ürün ve hizmet fiyatlarında denge kurulmalı, fiyat istikrarı sağlanmalıdır. Aksi takdirde, gelir artışları ne olursa olsun, enflasyon ve yoksulluk sorunları devam eder."

Enflasyon ve yoksullukla mücadelede yapısal reformların ve uzun vadeli stratejilerin önemine vurgu yapan Ekonomist Turhan Bal, bu sürecin sadece geçici önlemlerle çözülemeyeceğini belirtti.

 



ÇEKMEKÖY’DE OTOPARK SORUNUNA YENİ ÇÖZÜMLER

Başkan Çetinkaya Anlamlı Ziyaretlerini Sürdürüyor

Çekmeköy Yeşilay'dan Yeşilay Haftası'nda Farkındalık Çalışması

AK Parti İstanbul İl Şehit Gazi Komisyonu Anlamlı Bir İftara Ev Sahipliği Yaptı

Ayyıldız Derneği'nden İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı Yapılmaya başlandı

Başkan Makıroğlu'ndan Hilmi Türkmen'e Ziyaret

Vali Davut Gül Çekmeköy'e Geldi

Kaymakam Resul Çelik, Roman Vatandaşlar İle Gönül Sofrasında Bir Araya Geldi

Fatma Öğretmen Son Yolculuğu'na Uğurlandı

Çekmeköy Giresunlular Derneği'nden Sahur Yemeği

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı STK Temsilcileri İle İftarda Buluştu

Başkan Çetinkaya'dan Mahalle Başkanları ile Stratejik Toplantı

Çekmeköy'de Ramazan’ın Bereketi Şehit Aileleri ve Gazilerle Paylaşıldı

Çekimder'den Vatandaşlara Çorba İkramı

Ordu Akkuş ilçesi Orta Bölme Köyü Derneği iftar programında Ramazan Bereketi Paylaşıldı

ÇEKORDER'in İftarı Büyük Buluşmaya Sebep Oldu

Çekmeköy'ün İyiliksever'i Olarak Anılan Ormancı Gönüllere Dokunmaya Devam Eiyor

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları'ından Vefa Sahuru

AK Parti İstanbul Teşkilatından ‘Bir Olmak Ruhumuzda Var’ İftarı

Sabri Şenel'den Sınav Kurs İftarında Önemli Mesaj

ÇEKMEKÖY GİRESUNLULARDAN GENİŞ KATILIMLI İFTAR PROGRAMI