• BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,02% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7321,22% 1,65
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

EĞİTİMDE DAYANIŞMANIN YENİ ADI: ASKIDA TEST KİTABI

EĞİTİMDE DAYANIŞMANIN YENİ ADI: ASKIDA TEST KİTABI

Eğitimde birçok başarılı projeye imza atan Çekmeköy Belediyesi, yeni sosyal sorumluluk projesi ile eğitimde dayanışma ile gençlere umut oluyor.

EĞİTİMDE DAYANIŞMANIN YENİ ADI: ASKIDA TEST KİTABI

Eğitimde birçok başarılı projeye imza atan Çekmeköy Belediyesi, yeni sosyal sorumluluk projesi ile eğitimde dayanışma ile gençlere umut oluyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez “Askıda Test Kitabı projemizle, hem aile ekonomisine destek sağlayacağız hem de gençlerin geleceğe hazırlanması için gayret göstereceğiz” dedi.

Çekmeköy’de yapılan eğitim yatırımlarıyla dikkatlerini üzerine çeken Çekmeköy Belediyesi, eğitim alanında yepyeni bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen “Askıda Test Kitabı” projesiyle üniversite sınavına hazırlanan gençlerin yanında oluyor. Pahalı test kitaplarına erişimde zorluk yaşayan öğrenciler için başlatılan projeyle, duyarlı vatandaşların bağışladığı kaynak kitaplar sınava hazırlanan gençlere ulaştırılacak. Projeye katılmak isteyen vatandaşlar, bağışladıkları kitapları Taşdelen 100. Yıl Kütüphanesi, Hamidiye Mahallesi Piri Reis Kütüphanesi ve ilçedeki Kitap Kafelere bırakabilecekler. Bu sayede hem gençlerin eğitim yolculuğu desteklenecek hem de aile ekonomisine katkı sağlanacak.

Başkan Çerkez “Bu Ülkenin Çocuklarına Bizim İhtiyacımız Ve Borcumuz Var”

Değerli genç kardeşlerime seslenmek istiyorum diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez “ Çözmediğiniz veya çözdüğünüz test kitaplarınızı mutlaka bize ulaştırın. Kitapları bize ulaştırmak için çağrı merkezimizi arayabilir veya kütüphanelerimize ulaşabilirsiniz. Biz bu kitapları alıp gerekli düzenlemeleri yapıp sizden sonra sınava hazırlanacak olan gençlerimize evlatlarımıza vereceğiz. Biliyorsunuz eğitimde ülkemizde ciddi bir eşitsizlik söz konusu. Kitaplar ve kaynaklar çok pahalı. En düşük test kitapları 500 liradan başlıyor. Bizim amacımız eğitimdeki bu fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak. Gençlerin başarı için birkaç farklı kaynaktan çalışması gerekiyor. Bu sebepler bize ulaştırılacak kitaplar büyük önem arz ediyor. Bu ülkenin çocuklarına bizim ihtiyacımız ve borcumuz var. Her şey paylaştıkça güzel olur. Gençlerimizden gelen kitapları yine pırıl pırıl gençlerimize ulaştıracağız. Sınava hazırlanan emekli abilerimizin, asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin evlatları var bunlara biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sizlerden gelen yardımların yanında belediyemiz kaynaklarıyla da bu işte var olacağız. Sizler gibi onlarda bu dayanışma sayesinde başarılı olacak ve gelecek hayallerine ulaşacaklar. Birlikte başaracağız” dedi.

İnşallah Arkadaşlarım Daha İyilerini Yaparlar

Çekmeköy Belediyesi 100 Yıl Kütüphanesinde çalışarak tıp fakültesini kazanan Melis Sezgin, “ Gerçekten test kitapları çok pahalı. Durumu olmayan, bu kitaplara erişemeyen ve YKS çalışan arkadaşlarıma inşallah bir yardımım dokunur. YKS süreci mental ve ruhsal açıdan zor bir dönem. Bende elimde kalan kitaplarla arkadaşlarıma yardım etmek istedim.  Ben bu kitaplar sayesinde kazandım inşallah arkadaşlarım daha iyilerini yapar. Kütüphanede gelip gidiyordum buraya aşinaydım. Projeyi gördüğümde hemen katkı sunmak istedim“ dedi.

Herkesi Kitap Bağışlamaya Davet Ediyorum

Kitap bağışında bulunan Melis Sezgin’in annesi Meral Sezgin, “ Sınav sürecinde birçok kitaba ihtiyacımız oldu. Bunları alırken tabi maddi olarak zorlanıyorsunuz. Öğrencilerin çok fazla soru çözmesi gerekiyor. Sorular çözüldükten sonra birçok kitap elinizde kalıyor. Geri dönüşüme vermek yerine bu projeyi gördükten sonra nereye vereceğiz derdimiz kalmadı ve böyle güzel bir işe katkı sunmak için belediyemize bağışladık. Bu şekilde en azından ihtiyacı olan kitap alamayacak olan ve farklı kaynak edinmek isteyen gençlerimize ulaşacak. Herkesi kitap bağışlamaya davet  ediyorum. Buradaki çocuklara kitapların ulaşması çok değerli” dedi.

Kitap bağışında bulunan öğrencilerden biri olan Ahmet Ali Gürpınar, “Biliyorsunuz test kitapları çok pahalı sınava doğru şekilde hazırlanmak için farklı kaynaklardan sorular çözmemiz gerekiyor. Maddi olarak ta kaynakların hepsine ulaşmamızda zor olabiliyor. Bu yüzden bu projeyi çok başarılı buluyorum. Kullanmadığınız kitapları buraya bırakabilirsiniz. Bende test kitaplarımı kütüphaneye teslim ettim. Projeyi hayata geçiren Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Askıda Test Kitabı projesine kitap bağışlamak isteyen vatandaşlar Taşdelen 100. Yıl Kütüphanesi, Hamidiye Kültür Merkezi Piri Reis Kütüphanesi ve tüm kitap kafelerden test kitaplarını görevlilere teslim edebilecek. Kitap kafe adreslerine belediye web sitesi üzerinden ulaşmak için linki tıklayabilirsiniz:https://www.cekmekoy.bel.tr/tesisler/kategori/242/kutuphane


 



Başkan Makıroğlu'ndan Hilmi Türkmen'e Ziyaret

Vali Davut Gül Çekmeköy'e Geldi

Kaymakam Resul Çelik, Roman Vatandaşlar İle Gönül Sofrasında Bir Araya Geldi

Fatma Öğretmen Son Yolculuğu'na Uğurlandı

Çekmeköy Giresunlular Derneği'nden Sahur Yemeği

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı STK Temsilcileri İle İftarda Buluştu

Başkan Çetinkaya'dan Mahalle Başkanları ile Stratejik Toplantı

Çekmeköy'de Ramazan’ın Bereketi Şehit Aileleri ve Gazilerle Paylaşıldı

Çekimder'den Vatandaşlara Çorba İkramı

Ordu Akkuş ilçesi Orta Bölme Köyü Derneği iftar programında Ramazan Bereketi Paylaşıldı

ÇEKORDER'in İftarı Büyük Buluşmaya Sebep Oldu

Çekmeköy'ün İyiliksever'i Olarak Anılan Ormancı Gönüllere Dokunmaya Devam Eiyor

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları'ından Vefa Sahuru

AK Parti İstanbul Teşkilatından ‘Bir Olmak Ruhumuzda Var’ İftarı

Sabri Şenel'den Sınav Kurs İftarında Önemli Mesaj

ÇEKMEKÖY GİRESUNLULARDAN GENİŞ KATILIMLI İFTAR PROGRAMI

Başkan Çerkez'den Anlamlı Sahur Programı

ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANI ORHAN ÇERKEZ VE EŞİNDEN GAZZE’YE DESTEK

Terlan Kaya'nın Geleneksel İftar Programına Yoğun Katılım

Başkan Çetinkaya Vatandaşları Hanelerinde Ziyaret Ediyor

Başkan Sırmacı'dan Anlamlı Forma Takdimi