• BIST 100

    14505,48%0,70
  • DOLAR

    48,47% 0,02
  • EURO

    56,42% 0,10
  • GRAM ALTIN

    6872,12% 1,27
  • Ç. ALTIN

    10954,08% 0,24

DEPREME EN HAZIR İLÇE ÜMRANİYE

DEPREME EN HAZIR İLÇE ÜMRANİYE

Gece saatlerinde Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen deprem sonrası gözler İstanbul'daki afet için yapılan hazırlıklara çevrildi.

DEPREME EN HAZIR İLÇE ÜMRANİYE

Gece saatlerinde Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen deprem sonrası gözler İstanbul'daki afet için yapılan hazırlıklara çevrildi. Ümraniye Belediyesi tarafından 37 mahalledeki farklı noktalara konuşlandırılan konteynırlar da, profesyonel ekipler gelene kadar kullanılabilecek kurtarma gereçleri bulunuyor.

Merkezi Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve İstanbul’unda içerisinde bulunduğu birçok ili de sallayan ve endişeye yol açan depremin ardından gözler İstanbul'da deprem ile ilgili hazırlıklara çevrildi. Ümraniye Belediyesi de olası bir deprem halinde yapılacaklarla ilgili teyakkuz halinde çalışmalara devam ediyor. Ümraniye'de 37 mahallede konuşlandırılan 37 afet müdahale konteynırların da profesyonel ekipler gelene kadar kullanılabilecek çok sayıda malzeme bulunuyor. Başta Ümraniye Millet Bahçesi’ndeki konteynır olmak üzere 37 mahallede konuşlandırılan afet müdahale konteynırlarında bölgede herhangi bir afet yaşanması durumunda profesyonel ekipler olay yerine gelinceye kadar kullanılabilecek basit kurtarma gereçleri bulunuyor. Konteynırlarda jeneratör, kırıcılar, aydınlatma cihazları, battaniyeler, sedyeler, emniyet şeridi bandı, su tankı, yakıt tankı gibi çeşitli malzemeler bulunduğu görüldü.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ani bir sarsıntı, deprem olduğunda İstanbul’umuzda bir telaş oluyor tabi. Ama bizim çok şükür, Ümraniye Belediyesi olarak her türlü alet, edevatın olduğu konteynırlarımız var. 37 mahallemizde 37 konteynırımız bulunuyor. Ayrıca bir seyyar aracımız var ve herhangi bir depremde kullanılması gereken her türlü alet, edevat orada var. Hatta 7 kat yerin altındaki bir sesi duyacak bir cihazımız var. Ümraniye’miz fiziki şartlar, ekipman, ekip olarak hazır. 20 arkadaşımız 24 saat usulüyle çalışabilecek durumda ve yılın 365 günü eğitimler vererek halkımızı bilinçlendiriyor. Öğrencilerimize, belediye personelimize eğitimler veriyorlar. Mahallelerimizde eğitimler veriyorlar. İnşallah böyle bir deprem olmaz. Olursa depreme hazırlıklıyız. Ülkemiz deprem ülkesi, İstanbul deprem şehri. Onun için hepimiz yekvücut halinde buna hazır olmalıyız. Ümraniye’mizde bir tabii afet anında, 2 milyon metrekareye yakın yerimiz var. 250’ye yakın parklarımız var. Ayrıca burada gördüğünüz gibi büyük, 330 bin metrekare bir yerde oralarda her türlü ihtiyacın giderileceği toplanma merkezlerimiz var. Ümraniye’miz böyle tabii afetlere şu anda belediyemizle, halkımızla bilinçlenerek hazır halde” dedi.



Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan Camii Yıkımına Tepki

Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan Camii Yıkımına Tepki

Sivas Vadi Federasyonu Anlamlı Bir Etkinliğe Katıldı

Başkan Çerkez'den Şehit Yakını ve Gazilere Yemek İkramı

ÇEKMEKÖY’DE ZAFER BAYRAMI’NIN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Çekmeköy Şehit Yakını ve Gaziler Derneği'nden Başkan Çerkez'e Ziyaret

Batuhan Çetin’den MHP İlçe Başkanı Tahsin İnce’ye Ziyaret

Libadiye Caddesi'nde Taha Sarıcaoğlu Rüzğarı Esti

KAISİAD'dan Başkan Çerkez'e Tam Destek

“Mahallemde Şenlik Var!” Alemdağ'daydı

Başkan Ersoy Özbek Genç Sporculara Ödül Verdi

ÇEKMEKÖY’DE TARLADAN SOFRALARA SOSYAL BELEDİYECİLİK

Ekşi ve Karaçöl'den Anlamlı Ziyaret

ÜMRANİYE KULÜPLER BİRLİĞİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Çekmeköy Kent Konseyi'nden Basın Açıklaması

Çekmeköy'de ‘Mahallemde Şenlik Var’ Etkinliklerine Devam

Çekmeköy Belediyesi'nden Tarıma Destek

Tüsekon'dan Eğitim Araçlarına ÖTV Muafiyeti Talebi

Çekimder'den Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine Özel Etkinlik

Asiad Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya'ya Yeni Görev

Kaya Çardak Kur'an Kursu Öğrencilerini Ziyaret Etti

Başkan Torlak Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor