• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

ÇOCUKLARDA DÜZ TABANLIK BELİRTİLERİNE DİKKAT !

ÇOCUKLARDA DÜZ TABANLIK BELİRTİLERİNE DİKKAT !

Çocukluk çağının en fazla görülen ayak deformitesi olan düztabanlık konusunda Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç.Dr.Aybars Kıvrak önemli bilgiler verdi.

ÇOCUKLARDA DÜZ TABANLIK BELİRTİLERİNE DİKKAT!

Çocukluk çağının en fazla görülen ayak deformitesi olan düztabanlık konusunda Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç.Dr.Aybars Kıvrak önemli bilgiler verdi.
 

Düz tabanlık; ayak iç tarafındaki arkın çökmesi ile karakterize ve çocukluk yaş grubunda sıkça görülen bir durumdur. Erkeklerde kızlara göre daha sık görülmektedir. Yine bunun yanı sıra kilolu çocuklarda da daha sık görülür. Genellikle idiopatik (nedeni bilinmeyen) olduğu gibi altta yatan bir hastalığın (nöromuskuler hastalıklar, tarsal koalisyon gibi) habercisi de olabilir. Oluşum mekanizmasında altta yatan ligaman gevşeklikleri ve ayak bileği çevresi kaslarının kontraktürleri suçlanmaktadır.
 

 Çocuklarda ve erişkinlerde görülen düz tabanlığa tedavi yaklaşımı aynı olmamaktadır. Yaşamın ilk 10 senesinde düz taban olan çocukların bir çoğunda düz tabanlığın gerilediği görülmektedir. Genellikle bu hastaların herhangi bir şikayeti yoktur. Daha az sıklıkla şikayeti olan hastalarda ayak tabanında ve bilek çevresinde ağrı görülebilir. Bu dönemde daha çok ailenin kaygıları ve kozmetik sorunlar ön plana çıkmaktadır. Aileler çocuklarında kalıcı bir yürüme bozukluğu gelişebileceğinden veya ileride bazı meslekleri yapmalarında engeller oluşabileceği yönünde kaygı duymaktadır. 

Çocuklardaki düz tabanlıkta ayrım yapılması gereken en önemli nokta, bu hadisenin çocuğun genel gelişiminin bir parçası mı olduğu yoksa tedavi edilmediği takdirde ileride kalıcı bir sakatlığa neden olabilecek bir patoloji mi olduğudur. Bunun tespiti de konunun uzmanı tarafından değerlendirilmesi ile mümkündür.

Doç.Dr.Aybars Kıvrak,''Çocuklarda düz tabanlığın tedavisi altta yatan nedenlere bağlı olarak değişmektedir. Eğer doktor tarafından bu durumun çocuk gelişiminin doğal bir parçası olduğu düşünülüyorsa hasta sadece rutin doktor kontrollerine çağrılır. Bu hastalarda özel ayakkabıların veya cihazların kullanımında hastanın fayda sağlayacağı konusunda literatürde yeterli kanıt bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra kas ve kemik hastalıklarına bağlı olarak görülen çocukluk çağı düz tabanlıklarında durum biraz daha farklıdır. Bu hastalarda özel ayakkabı-cihaz kullanımı ve cerrahi tedaviler (yumuşak doku ve kemik ameliyatları) ön plana çıkmaktadır.''dedi.



ÜMRANİYE’DE AHŞAP YAKMA SANATINA YOĞUN İLGİ: YENİ DÖNEM EĞİTİMLERİ BAŞLADI

HEKİMBAŞI MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM HIZLANDI: PROJE %95 TAMAMLANDI

PARSELLER MAHALLESİ FİRUZ SOKAK’TA ASFALT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

3 ARALIK’TA ENGELSİZ BULUŞMA: GÖSTERİLER, ATÖLYELER VE SERGİLER

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL SERGİ

YENİ SAĞLIK TESİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SONA YAKLAŞTI

Başkan Çerkez'den Toprak Günü Etkinliği

ASİAD Genel Başkanı Yalçınkaya'dan Teşekkür Mesajı

Çekmeköy DEVA'dan Kadın Muhtarları Ziyaret

Başkan Çetinkaya Armağanevler Semt Pazarını Ziyaret Etti

Esat Kalay Ataşehir'de Sağlık Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Favori Döner'den 5 Saniye Oyunu'na Büyük İlgi

Üsküdar AK Parti'den 3 Aralık Mesaisi

İşitme Engelliler Spor Kulübü'nden Anlamlı 3 Aralık

ÇEKMEKÖY’DE ENGELLERİ AŞAN DAYANIŞMA GECESİ

Çekmeköy AK Parti 3 Aralık Engelliler Günü'nde Sahadaydı

Ömer Akkuş'dan ‘Bir Delinin Delisiyim’ Şarkısı Dijital Platformlar Yayında

Başkan Silahyürekliden'den Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifine Ziyaret

İKON CAFE BASIN MENSUPLARINI AĞIRLADI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ, EBRU KURSUYLA GELENEKSEL SANATLARI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

6. ÜMRANİYE KİTAP FUARI 140 BİN ZİYARETÇİNİN KATILIMIYLA TAMAMLANDI