ÇOCUKLAR, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YAZ KAMPLARINDA OKULA HAZIRLANDI

ÇOCUKLAR, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YAZ KAMPLARINDA OKULA HAZIRLANDI

 

Engelsiz Yaşam Merkezi, yaz döneminde çocukların okula uyum süreçlerini desteklemek amacıyla “Okula Hazırlık ve Dikkat Güçlendirme Yaz Kampı” programları düzenledi.

Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, yaz döneminde çocukların eğitim hayatına en iyi şekilde hazırlanması amacıyla “Okula Hazırlık ve Dikkat Güçlendirme Yaz Kampları” düzenledi. Okula hazırlık programında okula başlayacak çocuklar için; okuma ve öğrenmeye hazırlık çalışmaları, motor becerilerini güçlendirme, sosyal paylaşım ve akran iletişimini destekleme ile muhakeme ve durumlar arası ilişkilendirme becerilerini pekiştirme üzerine çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar çocukların okulda karşılaşabilecekleri zorlukları en aza indirgemeyi amaçladı.

 Dikkat güçlendirme programında ise, çocukların sınıf içindeki dikkat eksikliği ve odaklanma sorunlarına yönelik eğitimler ile görsel algı ve motor planlama becerilerini artırmaya yönelik egzersizler yapıldı.

Çocukların, eğlenirken öğrendiği öğrenirken de eğlendiği yaz kampında verilen eğitimler ile okul ortamında daha başarılı ve uyumlu olmaları hedefleniyor. Yaz kamplarında okula güven içerisinde hazırlanan çocuklara program sonunda eğitim sertifikaları da verildi.