ÇEKSİAD

ÇEKSİAD'dan üyelerine Ekonomi Semineri

Kısa adı ÇEKSİAD olan Çekmeköy Sanayici ve İş Adamları Derneği ara ara düzenlediği üyelerini bilgilendirme amaçlı seminerlerine devam ediyor.

Ekonomik Dayanışma ve İstihdam konulu düzenlediği semirde bir çağrı yaparak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacı ile, ‘dayanaşma ve istihdam’ dedi.

Kahvaltılı programa iş dünyasından birçok isim katıldı. Programda bir konuşma yapan ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak, mali krizden etkilenen iş insanlarına yönelik önemli mesajlar vererek, ekonomik dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Birlik ve Beraberlik Teması işlenen Programda Albayrak, üyelerine hitap ederek birlik ve beraberliğin önemini dile getirdi ve “ dört ay süren bir mola verdik. Ancak bugün yeniden bir aradayız. Hepimiz birbirimizi çok özlemişiz” dedi.

 Albayrak, iş insanlarının dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğini söyleyerek, bu tür etkinliklerin, zorlu dönemlerde moral kaynağı olduğunu belirtti.

Erdal Albayrak, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ile iş insanları arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu söyleyerek, "siyasi olarak başkanlarımız değişti, ancak biz iş insanları olarak ilçemiz için kim taşın altına elini koyuyorsa onlarla çalışmaya hazırız,” dedi. 

Albayrak, bu tür işbirliklerinin hem yerel yönetimle ilişkileri güçlendireceğini hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kahvaltıda, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Yıldırım’ın mesajını ileten Albayrak,  iş başvuruları için yapılan çağrılara dikkat çekti ve Yıldırım'ın “Belediyemize çok sayıda iş başvurusu geliyor. Bu yükü hafifletmek adına iş insanlarından destek talep ediyoruz” talebine karşı Albayrak ise, “Her birimiz bir kişi işe alırsak, belediyenin yükünü bir nebze de olsa hafifletmiş oluruz” diyerek, istihdam yaratma konusunda iş insanlarına çağrıda bulundu.

Programa konuk olan Dr. Devrim Keklik ise yaptığı sunumda, mali krizden etkilenen iş insanları ve bireyler için çözüm yollarını ele aldı.

Dr. Devrim Keklik, ekonomik zorlukların üstesinden gelmek için iş insanlarının dayanışma içinde hareket etmesinin şart olduğunu dile getirerek, mali yönetim, yatırım fırsatları ve iş geliştirme stratejileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Dr. Devrim Keklik, toplumların sağlıklı bir şekilde var olabilmesi için sevgi ve dürüstlüğün ön planda tutulması gerektiğini vurguladı. Keklik, “Bir toplum öfkeyi ve yalanı sevgi ve dürüstlükten daha üstün tutuyorsa, o toplumun zayıf düşüp yok olması bir zaman meselesidir ” dedi.

Dr. Keklik, dürüstlüğün ve sevginin sosyal bağları güçlendirdiğini dile getirerek, dürüst ilişkilerin, bireyler arasında güven oluşturarak işbirliği ve dayanışmayı artırdığını ifade etti.

Sevginin ise empatiyi artırarak toplumsal huzuru sağladığını dile getiren Keklik, öfke ve yalan gibi olumsuz duyguların yaygınlaşmasının, toplumsal huzursuzluğa ve kutuplaşmaya yol açacağını uyarısında bulundu ve bu durumun, toplumsal çöküşe ve ekonomik sorunlara neden olabileceğini vurguladı.