• BIST 100

    10647,91%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45

ÇEKMEKÖY’ÜN YENİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

ÇEKMEKÖY’ÜN YENİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Merkez Mahallesi’nde yer alacak kreş ve gündüz bakım evinin temel atma törenini Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in katılımı ile gerçekleştirildi.


ÇEKMEKÖY’ÜN YENİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Merkez Mahallesi’nde yer alacak kreş ve gündüz bakım evinin temel atma törenini Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim alanında ilçeye kalıcı eserler kazandırmaya devam eden Çekmeköy Belediyesi, okul öncesinde çocukların eğitim ihtiyacını karşılayacak, aile ekonomisine destek vermek için çalışan annelere kolaylık sağlayacak kreş ve gündüz bakım evinin temel atma törenini gerçekleştirdi. Merkez Mahallesi’nde Yunus Emre Caddesi ve Engin Sokak kesişiminde yer alan kreş ve gündüz bakım evinin temel atma töreni; Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sinan Öztürk Karaca, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hülya Özdemir, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, meclis üyeleri,  kreş ve gündüz bakım evinin bağışçısı İnal Aydınoğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Toplamda 979 M2 alan üzerine inşa edilecek ve 4 kattan oluşacak kreş ve gündüz bakım evinde, 8 sınıfta toplamda 100 öğrenci eğitim alacak. Çağdaş eğitim standartlarına uygun olarak tasarlanan kreş ve gündüz bakım evi ayrıca; uyku odası, yemekhane, idari birimler, iç ve dış oyun alanları ile çocukların eğitime, gelişimine ve güvenliğine önem veren bir yapıya sahip olacak.

Kreşin ilçeye kazandırılacak son değil ilk kreş olacağını vurgulayan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez; " Adaylığım sürecinde ilçede gördüğüm ve bizlerden talep edilen en önemli isteklerden biri kreşti. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, 2019’dan bu yana 39 ilçede bu alanda önemli adımlar attı ve atıyor. Biz de Çekmeköy’ün 21 mahallesine kreş yapımı için sizlere söz vermiştik. Bugün bunun ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel günümüzde yanımızda olan tüm Çekmeköylü komşularıma, siyasi parti temsilcilerine, yol arkadaşlarıma ve bağışçımız güzel insan, ağabeyim İnal Aydınoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Bugün büyük bir gururla attığımız kreş projemizin temeli ilk olmayacak tabi. Diğer mahallelerimizde de yer tespitleri yaptıktan sonra bağışçılarımız ve öz kaynaklarımızla Allah’ın izniyle 21 mahallemizin tamamında bu adımı 5 yıl içinde tamamlayacağız. Yine seçim sürecinde dolaştığım mahallelerimizde bir diğer sorun da kalabalık sınıflar konusuydu. Üzülerek müşahede ettim ki, çocuklarımız 45-50 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Bu sorunu da çözmek için arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıp, projeler üretiyoruz” dedi.

İNSANLIK YOLUNDAKİ YÜRÜYÜŞÜN TEMELİ AİLEDİR

Kreşin bağışçısı Gönüllü Hizmet Vakfı Kurucusu İnal Aydınoğlu, Türk milletini Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilmenin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında ‘‘Belediyelerin, 31 Mart itibari ile Türk Milletini çağdaş ve uygarlık seviyesine ulaştırabilmek için Atatürk’ün yolunda olduğunu gördüm. Bu görevi kendileri almışlar. Bizim çabamız da bu uğurda hizmet eden belediyelere yardım edebilmek. Buradaki çocuk yuvası bir aile yuvası olacak. İnsanlık yolundaki yürüyüşün temeli ailedir. Çocuğu evde anne yetiştirecek baba yetiştirecek sonra buradaki çocuk yuvası çocuğu alıp ona daha iyi bir gelecek verecek. Bizim çabamız hizmettir, başka hiçbir amacımız yok. Hiçbir karşılık beklemeden sadece ve sadece çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmaları için iş birliği yapıyoruz.  Gençlerimiz, çocuklarımız kültürümüzü anlayıp hayata böyle katılmaları çok önemlidir. Bize el uzatan hizmetlerimizde bizi destekleyen çok değerli Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.



ÇEKMEKÖY’DE “KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DEPREM BİLİNCİ” PANELİ DÜZENLENDİ

MALİ TATİLİN ADI VAR, KENDİ YOK!

BAŞKAN ORHAN ÇERKEZ’DEN ÇEKSİAD’A ZİYARET

ÇEKMEKÖY KENT KONSEYİ’NDE YENİ DÖNEM

BALKANLARDA TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ BALKAN ŞAMPİYONASINDA ÜMRANİYE FARKI

ÇEKMEKÖY’ÜN ÖZLENEN ORGANİZASYONU “REŞADİYE KİRAZ FESTİVALİ” YILLAR SONRA YENİDEN DÜZENLENİYOR

ÇEKMEKÖY’DE DEV EKRANDA MİLLİ MAÇ HEYECANI

Çekmeköy Belediyesi Kent Konseyinden Kentsel Dönüşüm ve Deprem Bilinci Paneli

EMEKLİLER İÇİN YEPYENİ BİR YAŞAM ALANI

TÜRK KIZILAY YETİM DESTEK PROGRAMI’YLA DEPREM BÖLGESİNDE 532 ÇOCUĞUN YANINDA

ÇOCUK FESTİVALİ’NE BİR HAFTADA 13 BİN KİŞİ

ÇEKMEKÖY’ÜN YENİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

26 HAZİRAN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE YEŞİLAY’DAN ÇAĞRI: “BİZ SİZİN İÇİN BURADAYIZ.  UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMAK İÇİN YEDAM’A GELEN ON BİNLERCE İNSAN YAŞAMA YENİDEN TUTUNDU.”

HAYDİ ÇOCUKLAR YAZ SPOR OKULLARINA

Türk Kızılay 146 bin 683 hisse kurban kesimiyle Türkiye dahil 21 ülkede 4,2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak

ÜMRANİYE'DE KURBAN BAYRAMI SONRASI KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI

ÜMRANİYE'DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 15 TON ET DAĞITILDI

ASEL’İN AZMİ, SEVGİNİN GÜCÜ

ÜMRANİYE’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI

DUYGULANDIRAN BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ

Çekmeköy Yeşilay Şubesi Yerel Basına Faaliyetlerini Anlattı