• BIST 100

    10387,52%-2,45
  • DOLAR

    32,68% -0,23
  • EURO

    35,17% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2446,21% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3915,73% -0,91

ÇEKMEKÖY’DE “KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DEPREM BİLİNCİ” PANELİ DÜZENLENDİ

ÇEKMEKÖY’DE “KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DEPREM BİLİNCİ” PANELİ DÜZENLENDİ

Olası İstanbul depreminde ilçedeki risklerin azaltılması için Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi işbirliğinde “Kentsel Dönüşüm ve Deprem Bilinci” paneli düzenlendi.

ÇEKMEKÖY’DE “KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DEPREM BİLİNCİ” PANELİ DÜZENLENDİ

Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi işbirliği ile Çekmeköy’de “Kentsel Dönüşüm ve Deprem Bilinci” paneli düzenlendi. Panelde, kentsel dönüşüm süreçleri ve ilçede deprem bilincinin arttırılmasına yönelik yapılması gerekenler çalışmalar ele alındı. Panelde konuşan Başkan Çerkez, “Çekmeköy Belediyesi olarak olası İstanbul depremi öncesi ilçemizde hızlı bir şekilde aksiyon alacağız. ” dedi.

Olası İstanbul depreminde ilçedeki risklerin azaltılması için Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi işbirliğinde “Kentsel Dönüşüm ve Deprem Bilinci” paneli düzenlendi.

Panelde, deprem riski ve bu risklere karşı alınabilecek önlemler detaylı bir şekilde ele alındı. Depremlerde yapısal önlemlerin yanı sıra, bireysel ve toplumsal hazırlık konularınıda değinildi. Panelde konuşan uzmanlar, deprem bilincinin artırılması gerektiğini ve bu doğrultuda yapısal güçlendirmelerin yanı sıra, toplumun deprem sonrası nasıl hareket edeceği konusunda da bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladılar. Turgut Özal Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, Çekmeköy Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Çekmeköylü vatandaş katıldı.

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Yüksek Mimar Yaşar Kıldan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Av. Ali Yüksel ‘Kentsel Dönüşümün Hukuksal Boyutları ve Çözümleri’ konusunda, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Kurucu Üyesi Yüksek Mimar Pervin Kınık ‘Kentsel Dönüşümün Sahada Teknik Uzmanlaşma Süreçleri’ konusunda, Deprem Bilimci Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ‘Deprem Bilinci’ konusunda konuşmalarını gerçekleştirdi.  Panelde konuşmacıların vatandaşların deprem konusunda merak ettiği soruları da tek tek cevapladı.

Panelde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Hocalarım çok birikimli çok becerikli. Hocalarımızın bilgi ve birikimlerine ihtiyacımız var. Deprem Türkiye’nin gündeminden düşmüyor, İstanbul’da da ne zaman olacak diye bekliyoruz. Depremlerde birçok acılar yaşadık, İnşallah bir daha bu acıları yaşamamızı temenni ediyorum. Deprem bölgesinde ki yaralarım bir kısmı halen sarılmadı. Önemli olan deprem olmadan, büyük zararlar görmeden önlemimizi almamız gerekiyor. Bizler kamu görevlisi olarak, belediye başkanı olarak sizlerde yurttaşlarımız olarak herkesin önlem alması gerekiyor. Çekmeköy Belediyesi olarak olası İstanbul depremi öncesi ilçemizde hızlı bir şekilde aksiyon alacağız. Panelde de hocalarımız deprem öncesinde ne tür önlemler almamız gerektiğini anlatacaklar bize. Herkese iyi eğitimler diliyorum” dedi.



ÇEKMEKÖY’DE KİRAZ FESTİVALİ COŞKUSU

Çekmeköy Kent Konseyi Başkanı Altıparmak Çalışmalarına Hızlı Başladı

ÇEKMEKÖY’DE “KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DEPREM BİLİNCİ” PANELİ DÜZENLENDİ

MALİ TATİLİN ADI VAR, KENDİ YOK!

BAŞKAN ORHAN ÇERKEZ’DEN ÇEKSİAD’A ZİYARET

ÇEKMEKÖY KENT KONSEYİ’NDE YENİ DÖNEM

BALKANLARDA TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ BALKAN ŞAMPİYONASINDA ÜMRANİYE FARKI

ÇEKMEKÖY’ÜN ÖZLENEN ORGANİZASYONU “REŞADİYE KİRAZ FESTİVALİ” YILLAR SONRA YENİDEN DÜZENLENİYOR

ÇEKMEKÖY’DE DEV EKRANDA MİLLİ MAÇ HEYECANI

Çekmeköy Belediyesi Kent Konseyinden Kentsel Dönüşüm ve Deprem Bilinci Paneli

EMEKLİLER İÇİN YEPYENİ BİR YAŞAM ALANI

TÜRK KIZILAY YETİM DESTEK PROGRAMI’YLA DEPREM BÖLGESİNDE 532 ÇOCUĞUN YANINDA

ÇOCUK FESTİVALİ’NE BİR HAFTADA 13 BİN KİŞİ

ÇEKMEKÖY’ÜN YENİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

26 HAZİRAN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE YEŞİLAY’DAN ÇAĞRI: “BİZ SİZİN İÇİN BURADAYIZ.  UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMAK İÇİN YEDAM’A GELEN ON BİNLERCE İNSAN YAŞAMA YENİDEN TUTUNDU.”

HAYDİ ÇOCUKLAR YAZ SPOR OKULLARINA

Türk Kızılay 146 bin 683 hisse kurban kesimiyle Türkiye dahil 21 ülkede 4,2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak

ÜMRANİYE'DE KURBAN BAYRAMI SONRASI KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI

ÜMRANİYE'DE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 15 TON ET DAĞITILDI

ASEL’İN AZMİ, SEVGİNİN GÜCÜ

ÜMRANİYE’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI