Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi Yepyeni Bir Kütüphaneye Kavuştu 

Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi Yepyeni Bir Kütüphaneye Kavuştu 

Çekmeköy Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yapımını gerçekleştirdiği ‘Şehit Fatih Mehmethan’ Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi’nde gerçekleşe açılış programına; Şehit Fatih Mehmethan’ın eşi Gamze Mehmethan Hanımefendi ve ailesi, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, siyasi parti ve STK temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Gamze Mehmethan Hanımefendi, eşi Şehit Fatih Mehmethan’ın adının böyle yapılarda yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, programda yaptığı konuşmada kütüphanelerin bilgiye açılan kapı olduğunu söyledi. Kütüphanelerde özgür, özgün düşüncelerin kazanıldığını söyleyen Kaymakam Çelik, açılışı gerçekleşen kütüphanenin bu ulvi misyonu taşımasının yanında aziz Şehidimiz Fatih Mehmethan’ın ismini taşıyor olmasının kütüphaneye ayrı bir anlam kattığını ifade etti. Kaymakam Resul Çelik konuşmasında tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı günler dileyerek, Şehit Fatih Mehmethan Kütüphanesi’nin açılmasında başta Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra Şehit Fatih Mehmethan Kütüphanesi’nin açılışı protokol üyeleri ve vatandaşların kurdele kesimi ile gerçekleşti

Şehit Fatih Mehmethan Kütüphanesi Hakkında:

Kütüphanede; Felsefe, Psikoloji, Doğa Bilimleri, Matematik, Teknoloji, Sanat, Edebiyat, Tarih gibi birçok alanda yazılmış kitaplar yer almakta.
 
Bilgiye ve bilgi kaynaklarına daha kolay erişim sağlanması amacıyla kurulan kütüphanede çocuk, genç ve yetişkin kitapları ayrı ayrı sınıflandırılmış olup, toplamda 6500 kitap, okuyucuların hizmetine sunuluyor.