ÇEKMEKÖY BİLİM MERKEZİ YAZ OKULU KAYITLARI BAŞLADI


ÇEKMEKÖY BİLİM MERKEZİ YAZ OKULU KAYITLARI BAŞLADI

Çekmeköy Belediyesi tarafından Murat Çobanoğlu Çekmeköy Bilim Merkezinde 1 Temmuz – 30 Ağustos 2024 arasında dört atölyede gerçekleşecek yaz okullarına kayıtlar başladı. 

Güncel müfredatı, zengin içeriği ve yeni nesil eğitim sistemini destekleyen metodolojisi ile Bilim Çekmeköy Yaz Okulu kapılarını açıyor. Alanında model olacak  yeni nesil konseptiyle iki ay sürecek yaz okuluyla; öğrencilerin faydalı ve eğlenceli  bir yaz dönem geçirmesi amaçlanıyor.  Sınırlı sayıda kontenjanı bulunan yaz okullarına kayıtlar www.bilimcekmekoy.com adresi üzerinden yapılabilecek. 23 Hazirana 2024’e kadar devam edecek ön başvuru sonrasında vatandaşlara kayıt esnasında doldurdukları formda yer alan telefon numarası üzerinde SMS ile bilgilendirme yapılacak.

GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİ ATÖLYELERDE

Geçmiş ile günümüz teknolojisinin buluştuğu atölyelerde, tarih ve modern teknoloji bir araya geliyor. Atölyeler öğrencilerin yenilikçi çözümler hazırlamasına zemin oluşturuyor. Bu amaçla Murat Çobanoğlu Çekmeköy Bilim Merkezinde 4 atölyede eğitim verilecek. Doğa Bilimleri Atölyesinde paleontoloji/ dinozorlar, mikroskop gözlemleri; Astronomi Havacılık ve Uzay Atölyesinde; havacılık simülasyonları, güneş gözlemleri; Teknoloji Atölyesinde; algoritmik düşünme, robotik proje ve Tasarım Atölyesinde; 3 boyutlu tasarım ve karakter modelleme çalışma/uygulamaları yapılacak.