Bir İnsan Bir Fikir Derneği İnsanlara Dokunmaya Devam Ediyor

Bir İnsan Bir Fikir Derneği İnsanlara Dokunmaya Devam Ediyor 

Kuruluşu on yıla yakın olmasına rağmen kültürel ve sosyal faaliyetlerle adını Üsküdar'da duyuran Bir İnsan Bir Fikir Derneği yaptığı çalışmalar ile adını duyurmaya devam ediyor.

Gençleri kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan koruma ve kurtarma yanında gençlere tarihini, kültürünü tanıtarak onları geçmişine saygılı bireyler yapmak için çalışan ve öksüz yetim ve yardıma muhtaçlara yardım ve destek elini uzatan dernek, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“İnsan ve fikir muhtevası evreni kuşatmıştır” diyen derneğin fedakar dernek Başkanı Cemil Sucu, “ derneğimiz kuruluşundan bugüne kadar gençliğe sahip çıkmayı hedef edinmiş ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onları milli ve manevi duygular ile dolu vatan, millet ve mukaddesatına bağlı gençler yetiştirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmenin yanında sosyal faaliyetleri de yapmaya gayret ediyoruz. Bize güven duyan hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile çalışmalarımızı daha da hızlandırarak sürdüreceğiz. Yakında ‘kuşaklar arası iletişim’ projemiz ile de önemli bir çalışmayı da başlatacağız” dedi.

Zaman zaman özellikle gençlere yönelik konferans ve sohbetlere de devam ettiklerini dile getiren Cemil Sucu, bugün dernek merkezinde düzenlediği kahvaltılı programda Üsküdar'ın sevilen siyasetçilerinden Esat Kalay'ı konuk etti.

Programda dernek üyelerinin ve vatandaşların dertlerini dinleyen Esat Kalay, vatandaşların sorunlarını dinleyerek cevaplar verdi ve yeni yönetimin yalan ve halkı aldatma algılarına karşı eleştirilerde bulundu. 

Yapılmayacak işleri vaad ederek halkın aldatıldığını dile getiren Esat Kalay, ‘bizim yaptıklarımıza da sahiplenerek siyasi nezaketsizlik yapılmaktadır’ dedi.

‘Yalancının mumu yatsıya kadar’ diyen Kalay, "halkımız yakında herşeyi bilecek ve öğrenecektir. Hizmetle yalanı ayırt edecektir. Bizde nerede hata yaptık ve nerede yanlış yaptık onun muhasebesini yapmaya devam ediyoruz ve her zaman olduğu gibi halkımızın hep yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra Dernek Başkanı Cemil Sucu tarafından Esat Kalay'a Abdulhamit portresi ile Fatih Sultan Mehmet kitabı hediye edildi.