• BIST 100

    17595,91%0,48
  • DOLAR

    44,75% 0,05
  • EURO

    52,82% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6900,17% -0,87
  • Ç. ALTIN

    11086,28% 0,68

Alzheimer’a karşı doğal çözüm! Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!  Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, Alzheimer hastalığının nedenleri, etkileri ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için günlük yaşam aktivitelerinin öneminden bahsetti.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!

Alzheimer hastalığı yaşla birlikte artan, unutkanlık ve bilişsel bozulmalarla seyreden bir hastalık olduğunu belirten uzmanlar, Alzheimer hastalığının, bunama vakalarının en yaygın nedeni olduğunu söylüyor.

Alzheimer hastalığının temelinde beyin hücrelerinin zarar görmesi ve toksik maddelerin birikiminin yattığını aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, “Bu hastalıkla mücadelede farmasötik tedaviler önemli olsa da, sadece ilaçlarla tedavi edilen bir durum olmadığı anlaşılmalıdır. Hastalığın ilerlemesini yavaşlatmanın ve yaşam kalitesini artırmanın bir yolu da günlük yaşam aktivitelerine odaklanmaktır.” dedi. Özellikle bahçeyle uğraşmanın ve bitkilerle ilgilenmenin, hem fiziksel hem de duygusal faydalar sağlayarak yaşam kalitesini artırabildiğini ifade eden Metin, bu tür aktivitelerin aynı zamanda sosyal izolasyonu da azaltarak Alzheimer hastalarının daha iyi hissetmelerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, Alzheimer hastalığının nedenleri, etkileri ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için günlük yaşam aktivitelerinin öneminden bahsetti.

Yaş ilerledikçe hafıza, dikkat ve bilişsel yetenekler kaybolabiliyor

Alzheimer hastalığının, bunama vakalarının en yaygın nedeni olduğunu aktaran Prof. Dr. Barış Metin, “Yaşla birlikte görülme sıklığı da artar. Özellikle yaşlı nüfusta daha sık görülür ve temelinde beyindeki hücrelerin küçülmesi ve zarar görmesi yatar.” dedi.

Bu zararın, beyindeki metabolik süreçlerin sonucunda biriken toksik maddelerin beyin hücrelerine zarar vermesiyle başladığını ifade eden Metin, “Bu süreç, beyin hücrelerinin erken yaşta küçülmesine ve normalden daha küçük hale gelmesine yol açar. Sonuç olarak, beyin hücrelerinin kaybıyla birlikte, kişinin hafıza, dikkat, planlama gibi ileri bilişsel yetenekleri de kaybolabilir.” açıklamasını yaptı.

Alzheimer hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için günlük yaşam aktivitelerine odaklanılmalı!

Alzheimer hastalığının, unutkanlıkla ilişkilendirilse de, bunamanın daha karmaşık bir durumu olduğunu anlamanın önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Barış Metin, “Bu hastalık ilerledikçe, bireyin günlük yaşamını etkileyen daha ciddi bilişsel ve davranışsal sorunlar ortaya çıkar. Alzheimer hastalığının ana nedeni, beyin hücrelerinin erken yaşta ölmesine yol açan çeşitli toksik maddelerin birikmesidir.” dedi.

Alzheimer hastalığının, ilerleyici bir beyin hastalığı olup, unutkanlık, bilişsel bozulma ve davranışsal değişikliklerle karakterize olduğunu da hatırlatan Metin, “Bu hastalıkla mücadelede farmasötik tedaviler önemli olsa da, sadece ilaçlarla tedavi edilen bir durum olmadığı anlaşılmalıdır. Alzheimer hastalarına çeşitli ilaçlar verilir. Ancak bu ilaçlar hastalığı tamamen ortadan kaldırmaz. İlaçlar, unutkanlığın bir miktar azalmasına ve kişinin rahatsız edici davranış ve duygusal problemlerinin iyileşmesine yardımcı olabilir. Ancak, hastalığın ilerlemesini yavaşlatmanın ve yaşam kalitesini artırmanın bir yolu da günlük yaşam aktivitelerine odaklanmaktır.” şeklinde konuştu.

Alzheimer hastaları için bahçeyle uğraşmak ve bitkilerle ilgilenmek öneriliyor… 

Yapılan araştırmaların, Alzheimer hastalarının günlük yaşam aktivitelerine daha fazla katıldıklarında hastalığın daha yavaş ilerlediğini gösterdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Barış Metin, “Özellikle fiziksel aktivite, hobi ve bahçeyle uğraşmak gibi aktiviteler, hastaların yaşam kalitesini artırabilir ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilir.” dedi.

Bahçeyle uğraşmak ve bitkilerle ilgilenmenin Alzheimer hastaları için önerilen bir aktivite olduğuna işaret eden Metin, “Bu aktiviteler, birçok yönden olumlu etkiler sağlar. Öncelikle, yapılan çalışmalar gösteriyor ki, ne kadar çok fiziksel aktivite gösterilirse, hastalığın ilerlemesi o kadar yavaş olabilir. Ayrıca, bahçeyle uğraşmak, toprakla ve bitkilerle temas etmek, kişinin duygusal olarak da rahatlamasına ve pozitif bir etki hissetmesine yardımcı olabilir.” açıklamasını yaptı.

Bahçe ve bitkiyle uğraşmak, sosyal izolasyonun etkilerini azaltabilir! 

Alzheimer hastaları için bahçe ve bitkiyle uğraşmanın aynı zamanda sosyal izolasyonun önüne geçebileceğini de aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, “Özellikle şehirde yaşayan hastalar, evde yalnız kaldıklarında depresyon ve çaresizlik duygusu yaşayabilirler. Ancak, bahçe ve bitkiyle uğraşmak, kişinin doğayla bağ kurmasını ve sosyal izolasyonun etkilerini azaltmasını sağlayabilir.” dedi.

Alzheimer hastalarına bahçeyle uğraşma ve bitki yetiştirme gibi aktivitelerin önerilmesi gerektiğini dile getiren Metin, “Bu aktiviteler, hastaların fiziksel ve duygusal sağlığını destekleyebilir, hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilir ve sosyal izolasyonun etkilerini azaltabilir.” diyerek sözlerini tamamladı.



Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı Ziyaret

STK Başkanlarında Terlan Kaya'ya Ziyaret

Büyük Gün Geldi ve Heyecanlı Açılışa Herkes Davetli

Çekmeköy AK Parti'den Şehitlere Vefa

Başkan Orhan Çerkez'den Şehitler Haftası Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı

Çekmeköy'de İRAP Toplantısı Yapıldı

Meslekte 20 Yılı Geçen Gazetecilere Onur Belgesi Verildi

Çekmeköy'de Yollara Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Ümraniye İl Dernekler Platformu’ndan İkinci Büyük Proje: Su Kuyusu Hamlesi

Şerif Akdana: Gönül Köprüleri Kurmaya Devam Ediyoruz…

Çekmeköy Bahara Hazırlanıyor

Çekmeköy'e Yeni Yaşam Alanı Müjdesi!

Çekmeköy Belesiyesi Türk Müziği Topluluğu'nun Konseri Dinleyenleri Mest Etti

Yağışlar yanıltmasın kuraklık riski artık kalıcı!

ÜMRANİYE’YE SPOR VE YAŞAM ODAKLI YENİ BİR MERKEZ DAHA KAZANDIRILIYOR

HER YAŞTA ÜRETMENİN VE ÖĞRETMENİN KEYFİ: AKTİF YAŞ ATÖLYESİ

İSKİLİPLİLER İSKİLİP – TOSYA YOLU İÇİN TEK YÜREK OLDU

Çekmeköy’deki Ege Konseri izdihama Neden Oldu

Çekmeköy AK Parti'den Mescid-i Aksa'nın Özgürlüğü İçin Dua

Çekmeköy Belediyesi Asfalt Avcıları İş Başında!

Ayyıldız İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği Afrikalı Yetim Çocukları Sevindirdi