• BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,25% 0,32
  • EURO

    37,60% -0,42
  • GRAM ALTIN

    2917,18% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

Ali Yazlı İle Spor Geçmişini Konuştuk

Ali Yazlı İle Spor Geçmişini Konuştuk

Uzun yıllar Dudullu Spor Yöneticiliği yapan ve Ümraniye belediye meclis üyeliği ile ilçe başkanlıklarından bulunan ve yine birçok STK'larda yöneticilik yapan Ali Yazlı ile yaptığımız röportajı sunuyoruz.

Ali Yazlı ile Spor Geçmişini Konuştuk

Uzun yıllar Dudullu Spor Yöneticiliği yapan ve Ümraniye belediye meclis üyeliği ile ilçe başkanlıklarından bulunan ve yine birçok STK'larda yöneticilik yapan Ali Yazlı ile yaptığımız röportajı sunuyoruz.

ALİ YAZLI kimdir, kısaca tanıtır mısınız?

12/02/1968 Üsküdar’da dünyaya geldim. Yukarı Dudullu İlkokulu ve Ortaokulu’ndan sonra, Ümraniye Lisesi ve ardından 1989’da Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunuyum. İstanbul Üniversitesi’nde başladığım Yüksek Lisans eğitimimi, Nişantaşı Üniversitesi’nde tamamladım. 1990’da beri Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi olarak Ümraniye’de mesleğimi sürdürmekteyim. Evli ve 4 çocuk babasıyım.
Gençlik yıllarımda Milli Gençlik Vakfı Ümraniye yönetiminde görev yaptım. Siyasi hayatım Refah Partisi Yukarı Dudullu Mahalle Teşkilatında başladı. RP İlçe Yönetiminden, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi 1999-2009 arasında Ümraniye Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Hasparti Ümraniye Kurucu İlçe Başkanı olarak da görev yaptım. 2014-2019 dönemlerinde AKPARTİ Ümraniye Belediye Meclis Üyesi olarak ve Denetim Komisyonu Başkanı ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı olarak görev yaptım. AKPARTİ İstanbul 7. Olağan İl Kongresi ile İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta iken, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde 28. Dönem AKPARTİ İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldum.
Ümraniye Ticaret Meslek Lisesi’nde Meslek Dersleri Öğretmeni olarak görev yaptım. İstanbul Mali Müşavir ve Muhasebeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonulular Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Ümraniye Erkut Soyak Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı, Dudullu İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı, Kastamonuspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olarak STK’larda aktif görevlerde bulundum. Memleketim olan Kastamonu Araç Ça-Tav Köyleri Derneği Üyesiyim. Ümraniye Hizmet Vakfı Denetim Kurulu Üyesiyim. 
İstanbul’un özellikle son yıllarda en başarılı amatör kulüplerinden Dudulluspor Başkanı olarak 22 yıl görev yaptım. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, TASKK (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu) Yönetiminde Mali Sekreter olarak görevime devam etmekteyim. 800 civarındaki İstanbul’daki spor kulüplerinin, yakinen tanıdığı spor camiasına da 20 yılı aşkındır hizmet etmekteyim.

Dudulluspor ile nasıl tanıştınız?

Dudulluspor ile kendimi bildim bileli tanışıyorum. İlkokul yıllarından beri, zaten ilkokulu sahamızın hemen yanında okudum. Sahanın içinden geçerek evime giderdim. Toprak sahada hatta çamur sahada o dönemin çocuklarıyla, birlikte büyüdük diyebilirim. Benim lisanslı futbolculuk dönemim olmadı. 17 yaşında liseyi bitirdiğimde, 1985 yılı idi ki; kulübümüz, TFF’ye yeni tescil olmuştu. Üniversiteye başlayınca, kulüple ilgimiz kalmadı, ta ki; 1998 yılına kadar. Bölgemizin saygın iş adamlarından Mehmet Eraslan’ın başkanlığı döneminde kulüp yönetiminde görev aldım. 2000-2002 yıllarında yine bölgemizin işadamı Selamet Aygün ile görev yaptım. 2002 yılından 2006 yılına kadar Kulüp Başkanlığı görevimi, 2006 yılında Binali Narmot Başkanımıza, 2007 yılında ise Zekeriya Polat Başkanımıza devrederek, yine mevcut yönetim kurullarında görevime devam ettim. 2008 yılından itibaren, 2024 yılına kadar kesintisiz Dudulluspor Kulüp Başkanı olarak görev yaptım. Tabii tüm bu süreçte, bana güvenerek görev veren, tüm başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum, üyelerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlardan ahirete irtihal eden Sezgin Şahin, Orhan Ergün, Selami Sönmez, Yavuz Yılmaz, Mustafa Kazancı olmak üzere ve kulübümüze gönül vermiş üyelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Beraber çalıştığımız, tüm yönetim kurulu üyelerimize de sıhhat afiyet içerisinde bir ömür diliyorum.  Ayrıca, A takım hocamız Zafer Altun ve altyapı hocamız Murat Karakuş’a Allah’tan rahmet diliyorum.

Dudulluspor da yaptıklarınızdan bahsedebilir misiniz?

Öncelikle şunu ifade etmeliyim. Kulübümüze zaman ayırdım, vakit ayırmadığınız işte başarılı olamazsınız, hemen hemen her gün uğradım, Dudulluspor’u üyelerimiz, sporcularımız ve kulübümüzden faydalanan tüm vatandaşlarımız için, keyifli ve iyi vakit geçirilecek mekân olmasına çalıştım. Kulübümüze aidiyet duygusunu geliştirmeye çalıştım. Kulübe yapılacak olan her türlü desteğin, katkıyı veren tarafından da gözle görülecek hale gelmesine çalıştım. Her sezon mutlaka gerek tesislerimizde gerekse takımlarımızda, destekçilerimizden alınan katkının ete kemiğe bürünmüş halini görmesini sağladık diyebilirim.

Yaklaşık, her sezon kadın ve erkek 300 lisanslı 500 spor okulu sporcusu ile tüm yaş kategorilerinde futbolcusu bulunan tek futbol kulübü Dudulluspor üzerinden 10.000’den fazla insanımıza dokunmuş bulunuyorum. Onların hayatlarında, güzel anılar bırakabildi isek bu mutluluk bana yeter.

Sahamız 2006 yılına kadar toprak saha idi. 2006 yılında dönemin İ.B.B. Başkanı Kadir Topbaş’a ulaşıp, zeminimizi sentetik çim saha yapılamasını sağladık. Allah rahmet eylesin Kadir Topbaş Başkanımız, aynı yıl içinde sahamızı çevresi, altyapısı, elektrik aydınlatması ile tamamlayarak bizlerin kullanımına sundu. Tabi tesislerimizin yeni hali ile kulübümüze ilgi daha da arttı. Kulübümüz hem yerel liglerde hem de Türkiye Şampiyonalarında, sesini duyurmaya başladı. 2018 yılında dönemin Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yıpranan zeminimizin sentetik çimini yenileyerek, kulübümüzü desteğini sürdürdü. Aynı zamanda hem İ.B.B. hem de Ümraniye Belediyeleri malzeme konusunda da desteklerini sürdürdüler. Ama, Hasan Can Başkandan itibaren İsmet Yıldırım Başkanımız ile de devam eden Ümraniye Belediyemizin spor malzemelerinin kalitesinden de söz etmeden geçemeyeceğim.  
Sahamızın zeminin yıpranması sonucu, bu yıl 2024 yılında yenilenmesine karar verdik, bu kez kendi imkanlarımız ile yeniledik. Bu arada yeni göreve gelen Mustafa Bülbül Başkan ve ekibine başarılar diliyorum, desteğimin kulüp menfaatleri gereği yanında olduğumu, kendilerine de ifade ettiğim gibi, buradan da tekrarlıyorum. Saha zemininin değiştirilmesi nedeniyle, biraz borç bıraktık ama borç yiğidin kamçısıdır derler. 
Tabi ben bu kulüpte yapılanları tek başıma yapmadım, bunu da her sezon başındaki açılış programlarında ifade ettim. Pandemide forma satıp, otobüsü yeniledik. Stadımızdaki reklamları birlikte aldık, DSK dergimizi her yıl çıkarmaya devam ettik. Bunların gelirimiz açısından devam etmesi lazım. Futbol okulumuz, erkekler ve kızlar olarak, tüm spor camiasında ses getiriyor. Takımlarımızın başarı çıtasını her sezon yükselttik. Bu sene U17 Kızlarımız Türkiye Şampiyonu, U16 Erkek Takımımız Türkiye Üçüncüsü oldu. 
İstanbul’un en başarılı alt yapı takımları sıralamasında, son 3 sezondur, Dudulluspor liderliğini alıyor. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından takımların başarı sırlamasını ölçmek için hazırlanan yazılım programına göre en başarılı kulüp Dudullu Spor Kulübü. 
Dudullusporu bir altyapı takımı olarak, yetiştiren kulüp olarak, yapılan doğru işlerin sürdürülebilirliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. 
A takım seviyesindeki başarılar geçicidir. Bu yıl şampiyon olursunuz, bir üst lige de çıkabilirsiniz, ancak maddi kaynaklar yeterli değilse, başarıyı sürdüremezsiniz. Benim başkanlık dönemimde, hiçbir futbolcumuza tutamayacağımız bir sözü vermedik. Sezon bittiğinde sporcu kardeşlerimize borcumuz da biter. Sözümüzün eri bir kulüp olduk, yeni yönetiminde bu konu da hassas olduğunu biliyorum.  

Sözlerimin başında ifade ettiğim gibi, benim farklı yerlerde de görevlerim var. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısıyım, aynı zamanda TASKK (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu) Yönetiminde de Mali Sekreter olarak görev yapıyorum. Amatör spora hizmetime devam etmekteyim.

Son olarak söylemek istedikleriniz?

Yeni görev ve ileri de görev yapacak  tüm yönetici arkadaşlardan isteğim; 
Üzerimizde ve tabi kulübümüzde emeği olan hiç kimseyi unutmamak, kısaca vefalı olmaktır… 
İki günü birbirine eşit olan ziyandadır şiarıyla hareket ederek, taşa üstüne taş koymaktır…
Ömrüm boyunca hem siyaset hem de spor yöneticisi olarak görev yaptığım süreçte, aileme fazla zaman ayırmadığım oldu, eşim ve çocuklarımın anlayışı için bu vesile ile onlara da teşekkür ediyorum.
Çeyrek asra yakın görev yaptığım kulübümde, çevremde kalbini kırdığım olduysa, bu vesile ile helallik istiyorum. Benden yana herkese hakkımı helal ediyorum. Nice sağlıklı huzurlu ve başarılı sezonlar diliyorum.



TOPLU AÇILIŞ VE PROJE TANITIM TÖRENİ GEÇREKLEŞTİ

Ali Yazlı İle Spor Geçmişini Konuştuk

Başkan Fatih Yıldız Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor

“Tedavi edilmeyen grip ciddi hastalıklara dönüşebilir”

BAĞIMLILIKLA MÜCADELENİN NEFERLERİ: YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ

Sosyal Medya Kullanıcılarını Hedef Alan Hackleme Yöntemleri ve Alınması Gereken Önlemler

ÜNLÜ OYUNCULARDAN KIZILAY’IN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK SÜRÜYOR

“ANLAT KOMŞUM” BU KEZ MERKEZ MAHALLESI’NDEKİ KOMŞULARINI DİNLEDİ.

Hukukçu Av. Erman Çalışkan'dan Vatandaşlara Şok Uyarı

2024-2025 SULTANBEYLİ KÜLTÜR SANAT SEZONU BAŞLADI

SULTANBEYLİ’DE TÜM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ABONMAN DESTEĞİ

BELEDİYEMİZDEN ÖĞRENCİLERİMİZE İSTANBULKART ABONMAN DESTEĞİ

ÜMRANİYE’DE YOL BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ÇERKEZ, DOĞAL YAŞAM ALANINDA ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE'DE AÇILDI

YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ, YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZA DA HİZMET VERİYOR

VATANDAŞ İSTEDİ, PAZAR GÜNLERİ İNŞAAT ÇALIŞMALARI YASAKLANDI

BAŞKAN SONER ÇİÇEKLİ GÜVEN TAZELEDİ

YALAN HABERE YALANLAMA

ÜSKÜDAR’IMIZDA “DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ DÜZENLEDİK

YETENEK SINAVINI KAZANAN ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN YILDIRIM’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ