• BIST 100

    14505,48%0,70
  • DOLAR

    48,47% 0,02
  • EURO

    56,46% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6888,91% 1,51
  • Ç. ALTIN

    10954,08% 0,24

750 GENÇ, 24 TAKIM ÜMRANİYE ROBOT YARIŞLARI’NDA BİR ARAYA GELDİ

750 GENÇ, 24 TAKIM ÜMRANİYE ROBOT YARIŞLARI’NDA BİR ARAYA GELDİ

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Ümraniye Robot Yarışları, Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

750 GENÇ, 24 TAKIM ÜMRANİYE ROBOT YARIŞLARI’NDA BİR ARAYA GELDİ

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Ümraniye Robot Yarışları, Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 24 takım ve 750 genç yarışmacı, üç gün süren organizasyonda bilgi, yetenek ve emeklerini sergileme fırsatı buldu.

Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisi’nde gerçekleşen Ümraniye Robot Yarışları, gençlerin teknolojiye olan ilgisini ve yeteneğini gözler önüne serdi. Yoğun katılım ve yüksek tempoyla geçen üç gün boyunca, geleceğin mühendisleri hünerlerini sergiledi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 24 takım ve 750 genç yarışmacı, kendi tasarlayıp programladıkları robotlarla kıyasıya mücadele etti. FIRST Robotics Competition (FRC) formatında düzenlenen yarışmalarda, toplam 65 sıralama maçı oynandı ve ardından heyecan dolu final karşılaşmalarıyla en başarılı takımlar belirlendi.

Gençleri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına yönlendirmeyi amaçlayan yarışmada, teknik becerilerin yanı sıra takım çalışması, iletişim, liderlik ve sunum yetenekleri de değerlendirildi. Organizasyon sonunda başarılı performans gösteren takımlara 21 farklı kategoride ödül verildi.

Yarışmada gençlerle bir araya gelen Başkan İsmet Yıldırım, proje ekiplerinin çalışmalarını inceleyip yarışmaları yakından takip ederek yarışmanın üçüncüsünü de seneye yapacaklarını ifade etti. “Gençler sizleri çok heyecanlı gördüm. Liseler arası robot yarışmasında Ümraniye’de seneye inşallah üçüncüsünü yapacağız. 24 takım oynadı, bir takım kazandı ama mühim olan yarışmaktır. Hepiniz robot takımı olarak yarıştınız, robotları tasarladınız en önemlisi buydu. Yarışmaya katılan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. Gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisi bizleri son derece gururlandırıyor. Üreten, düşünen ve geliştiren bir nesil geliyor. Ümraniye Belediyesi olarak bu tür organizasyonları her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Üç gün boyunca saat 09.00’dan akşam 18.30’a kadar devam eden etkinlik, gençlerin mühendislik ve robotik alanındaki becerilerini sergileyebileceği, aynı zamanda ekip ruhunu ve yaratıcılığı pekiştirebileceği verimli bir platform sundu.

Ümraniye Robot Yarışları, bu yıl da gençlerin yeteneklerini ortaya koyduğu, teknolojiye olan ilgilerini pratiğe döktüğü ve unutulmaz deneyimler kazandığı bir organizasyon olarak başarıyla tamamlandı.



Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan Camii Yıkımına Tepki

Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan Camii Yıkımına Tepki

Sivas Vadi Federasyonu Anlamlı Bir Etkinliğe Katıldı

Başkan Çerkez'den Şehit Yakını ve Gazilere Yemek İkramı

ÇEKMEKÖY’DE ZAFER BAYRAMI’NIN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Çekmeköy Şehit Yakını ve Gaziler Derneği'nden Başkan Çerkez'e Ziyaret

Batuhan Çetin’den MHP İlçe Başkanı Tahsin İnce’ye Ziyaret

Libadiye Caddesi'nde Taha Sarıcaoğlu Rüzğarı Esti

KAISİAD'dan Başkan Çerkez'e Tam Destek

“Mahallemde Şenlik Var!” Alemdağ'daydı

Başkan Ersoy Özbek Genç Sporculara Ödül Verdi

ÇEKMEKÖY’DE TARLADAN SOFRALARA SOSYAL BELEDİYECİLİK

Ekşi ve Karaçöl'den Anlamlı Ziyaret

ÜMRANİYE KULÜPLER BİRLİĞİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Çekmeköy Kent Konseyi'nden Basın Açıklaması

Çekmeköy'de ‘Mahallemde Şenlik Var’ Etkinliklerine Devam

Çekmeköy Belediyesi'nden Tarıma Destek

Tüsekon'dan Eğitim Araçlarına ÖTV Muafiyeti Talebi

Çekimder'den Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine Özel Etkinlik

Asiad Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya'ya Yeni Görev

Kaya Çardak Kur'an Kursu Öğrencilerini Ziyaret Etti

Başkan Torlak Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor