3 büyükler transferin ilk ayında sessiz

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, yaz transfer döneminin başladığı 9 Haziran´ın üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hareketli günler yaşamadı. 3 büyükler, geçen sezon ise transferin ilk ayında toplam 12 futbolcuyu kadrosuna dahil etmişti.
Türkiye´de profesyonel liglerdeki yaz transfer dönemi 9 Haziran 2018 tarihinde başladı ve 31 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek. Takımların yapmayı planladıkları transferleri bu dönem içinde tamamlaması gerekirken, 1 ay geçmesine rağmen geçtiğimiz sezona göre sessiz günler yaşanıyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş peki ne yaptı? Onların da transferdeki bu sessizliğinin nedeni Rusya´da düzenlenen FIFA Dünya Kupası ve UEFA´nın Finansal Fair-Play kurallarına uymak zorunda olmaları ön plana çıkıyor.

EN HIZLISI GALATASARAY
Galatasaray, üç büyükler olarak tabir edilen takımlar arasında transfer perdesini açan ilk kulüp oldu. Sarı-kırmızılılar, Akhisarspor ile sözleşmesi sona eren Muğdat Çelik´i kadrosuna kattı. Muğdat´a boşta olduğu için bonservisi bedeli ödenmedi. Galatasaray, ikinci transferini de ligin ikinci yarısında İtalyan ekibi Inter´de takıma kiralık olarak gelen Japon futbolcu Yuto Nagatomo´nun bonservisini alarak yaptı. Sarı-kırmızılılar, Nagatomo için Inter´e 2 milyon 500 bin Euro transfer ücreti ödedi. Aslan ayrıca Ryan Donk ile de sözleşme uzattı.

BEŞİKTAŞ GENÇ FUTBOLCULARA YÖNELDİ
Beşiktaş bu transfer döneminin başında genç futbolcularla anlaştı. Siyah-beyazlılar, bu kapsamda Dorukhan Toköz ile Güven Yalçın sözleşme imzaladı. Bu sezon da iddialı bir kadro kurmak isteyen Beşiktaş, transfer çalışmalarını sürdürüyor.

FENERBAHÇE SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Fenerbahçe, 9 Haziran - 9 Temmuz tarihleri arasında hiçbir futbolcuyu kadrosuna dahil etmedi. Sarı-lacivertliler, sadece teknik adam değişikliğine gitti. Direktör Aykut Kocaman´ın yerine Hollandalı çalıştırıcı Phillip Cocu´yu geldi. İki takımın da gündeminde birçok futbolcu olmasına rağmen şu ana kadar imza aşamasına gelmedi.

3 BÜYÜKLER GEÇEN SEZON İLK AYDA 12 TRANSFER YAPTI
Geçtiğimiz sezon ise Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş için transfer dönemi hızlı başlamıştı. 2017-2018 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi 17 Haziran´da başladı ve 17 Temmuz´a kadar en çok Fenerbahçe transfer yapmıştı. Sarı-lacivertliler kadrosuna Mehmet Ekici, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Carlos Kameni ve Eljif Elmas´ı dahil etmişti. Galatasaray da Younes Belhanda, Bafetimbi Gomis, Maicon ve Mariano´yu transfer etti. Beşiktaş ise geçen sene bu süreçte bir önceki sezon kiralık olan forma giyen Caner Erkin´in Inter´den bonservisini alırken, Atınç Nukan´ı kiralık olarak ve Portekizli savunmacı Pepe´yi de kadrosuna kattı.
(İHA)