Musa Has


SİYASET KIZIŞIYOR

Bugünlerde siyasetin hareketlendiğine şahit oluyoruz. Gerek iktidar partisi ve gerekse ana muhalefet ve diğer partiler harıl harıl sahadalar.


SİYASET KIZIŞIYOR

Bugünlerde siyasetin hareketlendiğine şahit oluyoruz. Gerek iktidar partisi ve gerekse ana muhalefet ve diğer partiler harıl harıl sahadalar.

Sanki 2023'e varmadan bir seçim olacakmış havası gibi çalışma var. Hatta bazı duyumlarımıza göre belediye başkan ve meclis üyesi adayları bile şekillenmeye başladığı bile konuşuluyor.

Hani bir söz vardır ya; çok çalışan çok hata eder diye. Bazı siyasiler hırsla çalıştıkça o denli de hata ve gaf yapıyorlar. Daha önceki bir yazımızda, önümüzdeki seçimlerde iktidarın bazı yapacakları yani emekliye, asgari ücretliye ve pandemi dolayısıyla mağdur olan esnafa yapacağı güzellikler iktidar partisine puan kazandırabilir. Muhalefetin ise, inandırıcı vaatleri ve az yapacağı gafları onları da başarılı kılabilir diye bir tespitte bulunmuştuk. Gelişmelerin de bu şekilde cereyan edeceği görünüyor. Bıçak sırtı olan seçimlerin de bu mihvalde sonuçlanacağını tahmin ediyorum.

Gerek iktidarın ve gerekse muhalefetin yada şöyle diyelim; Cumhur ittifakı veya millet ittifakının sahada gösterdiği performans seçime yansıyacak.

Millet ittifakını oluşturan partilerin ve liderlerinin tutumu ile, iktidarın yapacağı vatandaşın ekonomisine yansıyacak faydalar bu işin sonucunu belirleyecektir.

Mevcut iktidarın bir avantajı, dış güçlerin muhalefete yaptıkları açık destek, vatandaşlarda bir kaygıya sebep oluyor.  Dezavantajı ise, pahalılık, zincir marketlerin astronomik fiyat artışları vatandaşın adeta belini bükmüş gibi. Her ne kadar hükümetin birçok icraatından halk memnun olsa da ekonomik kriz insanları olumsuz etkiliyor.

Hatasız insan olmadığı gibi hatasız hükümetin de olmadığını düşünürsek, fakat olumsuzlukları ber taraf etmek de iktidarın işidir. Gerçi, yangın ve sel gibi doğal afetlerin bir de üstüne üstlük iki yıla yakın süren bir pandemi belasının zorluklarını da bu millet görüyor. Lakin vatandaş için en önemli husus yollarını altınla da kaplasan kendi ekonomileri her şeyi unutturuyor.

Velhasıl görünen o ki; önümüzdeki seçimler ister zamanında ister bir yıl erken yapılsın. Hem iktidar ve hem de muhalefet açısından inandırıcı vaatler ve yapılacak güzel işlere bağlıdır. Günler yaklaştıkça ibrenin nereye kayacağı az çok kendini belli eder. Burada diğer bir husus ise, muhalefetin yani millet ittifakının adayının kim olacağı da çok önemli. Çünkü taban tabana zıt kutupların birlikteliğinden olumlu bir sonuç çıkacağı hayli zor. Daha köprülerin altından çok sular akacak gibi gözüküyor.