Seyfullah Cihad


ÖLÜNCE MÜSLÜMAN

Bazı kimseler hayattayken İslam'a ve İslami hükümlere alenen karşı çıkan, Müslümanlara hakareti meslek haline getiren ve her türlü melaneti işleyen adamları ölünce ne hikmetse cami önlerindeki musallaya getirmelerini doğru bulmuyorum.


ÖLÜNCE MÜSLÜMAN

Bazı kimseler hayattayken İslam'a ve İslami hükümlere alenen karşı çıkan, Müslümanlara hakareti meslek haline getiren ve her türlü melaneti işleyen adamları ölünce ne hikmetse cami önlerindeki musallaya getirmelerini doğru bulmuyorum. Çünkü bu gibiler hayatta iken Müslüman olmadığı halde ölünce Müslüman muamelesi görmeleri dinen de doğru kabul edilmiyor. Gerçi peygamberimizin sav. Kızı Fatma'ya dediği gibi 'kızım Fatma babanın Peygamber olmasına güvenme' bu yüzden, ölen kimse Müslüman veya mümin değilse, cenazesi camiden yüzlerce, binlerce kişi tarafından da kaldırılsa boştur.

Ne demişler; 'gavurun da merti gerek' evet, yahu bari samimi olun ve habis cesetlerinizi Müslümanlara kaldırtmayın. Aziz Nesin gibi mert ve harbi kâfir olun. Ölürken vasiyet edin, 'beni Müslüman mezarlığına defnetmeyin" deyin.

Burada diyanetin de mesuliyeti var bence. Böyle adamları devletin tespit edip camilerde namazlarının kıldırılmasına mani olmaları gerekir. Boş yere Müslümanları meşgul etmesinler ve manevi mesuliyete sokmasınlar. Hem Müslüman olmayan birine Müslüman demek İslam'a hakaret anlamı taşır. Dirisi Müslüman olmayanın ölüsü Müslüman olur mu? Ama ne yazık ki bizim ülkede adam ölünce Müslüman oluyor. Bu çok garip değil mi?