Musa Has


Nerden Geliyor Bu İngiliz Hayranlığı?

Bazılarını toplumda görüyorum. Öyle bir hale girmişler ki: Ha bire başkalarını eleştirme ve tenkit etmekle yükümlü gibi sürekli konuşuyorlar. Bunlar sözde kendilerine milliyetçi nazarı ile de bakabiliyorlar. Ama İngiliz hayranlığına gelince de herkesten f


Nerden Geliyor Bu İngiliz Hayranlığı?     

Bazılarını toplumda görüyorum. Öyle bir hale girmişler ki: Ha bire başkalarını eleştirme ve tenkit etmekle yükümlü gibi sürekli konuşuyorlar. Bunlar sözde kendilerine milliyetçi nazarı ile de bakabiliyorlar. Ama İngiliz hayranlığına gelince de herkesten fazla iştahlı bir tavır içindeler.          

İngiliz kelimelerine bu kadar hayranlıkta ileri gitmişler ki, neredeyse isimlerini bile İngilizce koyacaklar. Çünkü tabelalar İngilizce, hayatında kullandıkları her şeyi adını İngilizce koymak içinde yarış içine girmişler. Bu özentinin kaynağı sanırım geçmişe dayanıyor. Çünkü Osmanlı´nın son dönemleri ve Cumhuriyetin kuruluşu da bu hayranlık içinde oldu.                                       

İnsanların inanç, kültür, anane, gelenek ve göreneklerinden taviz vermesini gelişime katkı sağlayacağını düşünenler bence japonları örnek almalı. Çünkü Japon´lar kültürlerinden taviz vermeden gelişime ayak uydurmuş bir millettir. Biz ise kültürümüzden taviz vererek değil ilerleme en dine düşmüşüz. Burdan da anlaşılıyor ki, içimizdeki toplumu yönlendiricilerin, dış güçlerin güdümü ile bizi yönlendirdiği anlaşılıyor.