Musa Has


CİMER SORUN ÇÖZMEK İÇİN DEĞİL, VATANDAŞIN GAZINI ALMAK İÇİN Mİ KURULDU?

Bilmiyorum CİMER'in bir sorun çözdüğünü gören bilen var mı? Eğer varsa bizi bilgilendirirse memnuniyet duyarız.   


CİMER SORUN ÇÖZMEK İÇİN DEĞİL, VATANDAŞIN GAZINI ALMAK İÇİN Mİ KURULDU?

Bilmiyorum CİMER'in bir sorun çözdüğünü gören bilen var mı? Eğer varsa bizi bilgilendirirse memnuniyet duyarız.          

Benim kanaatime göre Cimer, şikâyet konusunu şikâyet edilen kuruma bildiriyor ve o kurumun da usulüne uygun, tabiri diğerle ‘minareyi çalan kılıfını hazırlar’ kaidesine göre kılıfına uygun bir yazı yazıp ona göre vatandaşa cevap veriyor. Bizzat kendileri konuyu inceleyip çözüme kavuşturmuyor.  Bunu da saklamadan açıkça ifade ediyorlar.                                     

Buna bir delil  sunmak gerekirse benim, bir usulsüzlük ve projeye aykırı yapılmış bir olayı Çekmeköy Belediyesi’ne 2019 yılında ve 2022 yılında yazmış olduğum dilekçeler ile bizzat dile getirmeme karşın ve dilekçelerimin Çekmeköy Belediyesi tarafından hasır altı  edilmesini CİMER'e şikayet etmeme rağmen, CİMER'in cevabını geçte olsa göndermesi ve cevabının ise bizzat araştırılarak değil, Çekmeköy Belediyesi'nin verdiği cevabı direk bana göndermesi de bize çok manidar geldi ve Cimer'in sorun çözme yeri değil, vatandaşın sadece gazını almak için kurulmuş bir oluşum olduğu fikrini bende oluşturdu. İşin enteresanı sorumluluğu da üstünden atarak sorumluluğu yine aynı kuruma yükleyerek kendisini sorumlu olmaktan kaldırdı.    

Ben şimdi sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruyor ve bu CİMER'i kendisine ve dolayısıyla Cumhurbaşkanı’na şikâyet ediyorum. Eğer bu kuruluş bir işe yaramayacaksa vatandaşları boş yere uğraştırmasına hiç gerek yok.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan bu konu ile ilgili olarak ya CİMER’in yapısını değiştirmesini ya da kapatıp vatandaşı boş yere ümitlendirmemesini istiyoruz. Umarım seçim atmosferine girdiğimiz şu zamanda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konuya bir çözüm bulur.