Musa Has


ÇEKMEKÖY İÇİN SEÇİM ANALİZİ

31 Mart seçimleri için artık sona yaklaşıyoruz. Belediye meclis adayları için de listeler Seçim Kurulu´na verildi. Memnunlar ve gayrimemnunlar oldu bu arada.


ÇEKMEKÖY İÇİN SEÇİM ANALİZİ                 

31 Mart seçimleri için artık sona yaklaşıyoruz. Belediye meclis adayları için de listeler Seçim Kurulu´na verildi. Memnunlar ve gayrimemnunlar oldu bu arada.  Bazıları tepkilerini dışa vururken bazıları da içine atarak tepkisini sandığa yansıtacak gibi görünüyor. Burada bu konuda en rahat ve en şanslı Sipahi görünüyor. Çünkü herşeyi kendisi belirledi ve ve herkes halinden memnun bir tavır sergiliyor. Sipahi,  sanırım sahaya yeni çıkacak ve kendisini tanımayan gençlere kendisini tanıtacak ve de gençlerden büyük oranda oy alacak gibi geliyor.                                     

Gelelim şimdi analizimize. Bu seçim sürprizlere gebe olduğunu herkesçe malum. Kazananın büyük farkla seçimi alacağı kanaati bende hakim değil. CHP´de küskünler çok var. Bu yüzden küskünlerin tavrı sandığa nasıl yansıyacak göreceğiz. Ak Parti´ye karşı oluşan son günlerdeki tepki ve belediye yönetimine karşı vatandaşın tepkisi ile birleşince bu oranın sandığa yansıması ne oranda olacak bakacağız. Benim gördüğüm kadarıyla Ak Parti kanadından Sipahi´ye büyük kayma olacak gibi. Sipahi bu seçimde aradan sıyrılıp seçimi alırsa şaşmamak gerekir.                                                               

Çekmeköy seçimleri üç bilinmeyen bir denklem gibi karşımızda duruyor. Önümüzdeki bir ayı kim iyi değerlendirirse o şansını daha çok artıracak. Vatandaşa kim daha iyi dokunur ve kim daha iyi proje sunar ve kim daha inandırıcı olursa o kazanacak bence. Birde aday profili çok önemli. Adayların fiziksel görünümünün vatandaştaki karşılığı yani çekicilik ve iticilik oranı da etkili olacaktır bu seçimde. Bunu da göz ardı etmeyelim. Velhasıl ektiğini biçecek herkes. Bu böyle biline...