Seyfullah Cihad


Cehalet Yakamızdan Akıyor

Sabah televizyonda haberleri izliyordum. Spiker ömrü boyunca dine savaş açan ve şişesi elinden düşmeyen alkolik bir herifin ölüm haberine çok üzülmüş olacak ki, ona methiyeler düzerek, "Allah gani gani rahmet eylesin" dedikten sonra, sıra Afganistan'daki Taliban'ın kuracağı İslam’i hükümet için alay vari konuşarak, onları eleştiriyor ve dahası ABD'nin çekilirken bıraktıkları ve çoğunu da tahrip ettikleri cephane ve mühimmatlar için ABD'yi suçluyor.


Cehalet Yakamızdan Akıyor

Sabah televizyonda haberleri izliyordum. Spiker ömrü boyunca dine savaş açan ve şişesi elinden düşmeyen alkolik bir herifin ölüm haberine çok üzülmüş olacak ki, ona methiyeler düzerek, "Allah gani gani rahmet eylesin" dedikten sonra, sıra Afganistan'daki Taliban'ın kuracağı İslam’i hükümet için alay vari konuşarak, onları eleştiriyor ve dahası ABD'nin çekilirken bıraktıkları ve çoğunu da tahrip ettikleri cephane ve mühimmatlar için ABD'yi suçluyor. Yani diyeceğim şu ki: Bu Müslüman görünümlü gavur dostu ve Müslüman düşmanı bu adam, bu hal ve hareketi ile kendi kendine ters düşerek bir tenakuz sergiliyor.

İslami literatürde bir kaide olan, 'gayri müslüm bir mü'min ve gayri mü'min bir Müslüman sıfatını taşıyanlar, ne acı ki günümüzde sayılamayacak kadar çoklar artık. Yani adam zahiren Müslüman, ama mü'min değil, yine adam mü'min, ama Müslüman değil. İşte bu iki sınıfta ahirette kurtulamaz ve ebedi cehenneme namzettirler.

Günümüzde cami kapısına durarak bu olayı ispat etmek mümkündür. Camiden çıkanlara sor. İslam’i hükümlerin uygulanmasını istiyor musun? Belki bu soruya birçok kimse hayır cevabını vereceklerdir. İşte bu kimseler inandıkları halde, İslami hükümlerin uygulanmasına karşı geldikleri için ve uygulanmaması için çaba sarf ettiklerinden böyle kimselere İslam’da mü’mini gayri müslim denir. Yani bunlar zahirde mü’min ama Müslüman değildirler. Yine adam islam’i hükümlerin doğruluğunu ve güzelliğini kabul ediyor ve bu hükümlerin uygulanmasına taraftar; ama inanmıyor. Bu gibi kimselere de islam’da müslümü gayri mü’min denir. Yani adam Müslüman ama mü’min değil. Ahirette bunlarda ebedi cehenneme namzettir.