Musa Has


Bizdeki muhalefet düşman başına..

Uzun zamandır muhalefeti izliyorum.


Bizdeki muhalefet düşman başına          

Uzun zamandır muhalefeti izliyorum. Her ne kadar eskiden siyasi bir geçmişim ve tecrübem olsa da, sanki günümüz de siyaset biraz daha çirkinleşti ve mecrasında saptırıldı.                                                           

Geçmiş seçimleri hatırlayın. Muhalefet partilerinin liderleri sanki bir ağızmış gibi, 'yapacağız' kelimesi yerine 'yıkacağız' demeleri vatandaşların çoğunda hayal kırıklığına sebep oldu.                                

Bazen arkadaşlarla sohbet ortamında konuşurken hep dile getirdiğim bir konudur. Yahu Müslümanlıkta din kardeşine karşı muhalefet etmek haramdır. Fakat bu sistem bize Avrupa'dan geldiği için değerlendirme İslam'a göre değil, Avrupa usulüne göre olmuştur. Bu yüzden, ne kadar çok muhalefet edersen iktidarı yıpratarsın anlayışı hakimdir. Bundan dolayı ülkemizdeki muhalefetin anlayışı İslam'a göre değil Avrupa'ya göre ayarlıdır. Bunun için, iktidarın halka faydalı icraatı eleştiri yağmuruna tutulur, faydasız şeyleri de el altında iyice yıpransın anlayışı ile desteklenir.    

Hepimiz az veya çok bir ahlaki erezyona maruz kaldık. Her insanda bulunan hırs, haset, inat, kıskançlık ve tarafgirlik gibi hasletlerimiz ifrat mertebesinde bozulduğu için hal ve hareketimizde bozulmuştur.                   

Atalarımızın, 'bekara göre karı boşamak kolaydır' sözü ile, 'hariçten gazel okumak' sözü birbirine eş değerdir. Maalesef ve ne yazık ki, ülkemizdeki muhalefetin durumu da aynen bu şekildedir. Umumi bela ve musibetlerde adeta dış düşman tavrını takınıp, 'aman ha bu musibet biraz daha devam etsin ve hükümet yıpransın' anlayışı gütmektedirler. Böyle bir muhalefete acaba kim güvenir ki?