Seyfullah Cihad


BİRLİK OLMA ZAMANIDIR

Yüce Rabbimiz Kuran'da, "bütün müminler kardeştir" derken, biz ise, bu ayete muhalefet ederek, çeşitli sosyal, kültürel ve farklı inançlara müptela olmak gibi hastalıklara yakalandık. Bu hastalıklara sebep olan birçok sebep var elbet.


BİRLİK OLMA ZAMANIDIR

Yüce Rabbimiz Kuran'da, "bütün müminler kardeştir" derken, biz ise, bu ayete muhalefet ederek, çeşitli sosyal, kültürel ve farklı inançlara müptela olmak gibi hastalıklara yakalandık. Bu hastalıklara sebep olan birçok sebep var elbet. Bunların başında gelen nefis, şeytan, nefis hesabına olan dünya sevgisi ve kötü arkadaştır. Yine bunların içinde ise, en tehlikelisi kötü arkadaş dediğimiz olgudur. Kötü arkadaş deyince sakın yanlış anlaşılmasın, ecnebilerle İslam'ın müsaade ettiği durumlar dışında, onlarla kültürel ve inanç bazındaki dostluk neticesi, benliğimiz ve özümüzden koptuk. Bu yüzden de kim dost, kim düşman ayırt edemez olduk.

Bu kötü arkadaşların içimize soktukları fitne yüzünden, ırkçılık, bencillik, maddecilik, menfaaperestlik, mezhepçilik ve mutemet yani güvenilir kişi ve kaynaklara müracaat etmemek gibi hastalıklara ve sapık düşüncelere maruz kaldık. Bu yüzden de Kur'an'ın emrettiği kardeşliği kaybettik.

Dış düşmanlar, bizi bu hale sokarak güçsüzleştirdi ve gücü kaybeden bizlerde düşmandan korkar hale geldik. Çünkü inancı kaybolan ve azalan kimse herkesten korkar. Bu durumdan kurtulmanın tek çaresi özümüze dönmektir. Kur'an ve sünnet etrafında toplanmak, hulefa-i Raşidini ve sahabeyi rehber kabul ederek ve bize bunları doğru nakleden alimleri ölçü kabul etmemiz gerekir. Yoksa ezilmeye, horlanmaya ve yok olmaya namzet olduğumuz gibi, zillet içinde yaşamaya da devam ederiz. İzzet ve azametli olmanın tek çaresi, yeniden özümüze dönüp Kur'an ve sünnet etrafında birleşmektir.