Halil Mert


BİR GÜZEL ADAM: MÜBARİZ

Tarihin en derinliklerinde başlayan, kimse yokken var olan Türkler tarihte birçok büyük komutan, bilim adamı, şair, din adamı yetişmiştir.


BİR GÜZEL ADAM: MÜBARİZ

Tarihin en derinliklerinde başlayan, kimse yokken var olan Türkler tarihte birçok büyük komutan, bilim adamı, şair, din adamı yetişmiştir. 
Jean-Paul Roux “Türklerin Tarihi” isimli kitabında Türk Milleti için; “...Kuzey ormanlarından (Sibirya) çıkıp geldiler, cesur, dağınık, marifetli ve henüz yolun başındaydılar. Önce bozkıra, sonra Çin içlerine ve sonra da sonu başı belli olmayan bir sel gibi Garba (Batı’ya) doğru yayıldılar...
Türkler adıyla tarihe geçen bu boylar, aileler ve kavimler bütünü, Orta Asya'nın yüksek uygarlıklarından birini ve bazen küçük devletlerinin bazen de devasa imparatorluklarının sınırları dahilinde kültürler arası barışı ve huzuru tesis ettiler.” 
Düşünün Kazakistan’ın Yesi Türkistan) şehrinde yetişen alperenler taaa Balkanlara gittiler. Haritaya bakın bakalım… Bu nasıl bir imândır? Düşününüz...
İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinecad da istanbul’a geldiğinde demişti ya, “Tüm Asya ve İslâm Coğrafyası Türklere çok şey borçlu. Tüm Asya’yı Avrupalı barbarlardan 600 yıl Türkler korudu. Napolyon da; “Türk’ü çıkartın, tarih yazamazsınız.” diyor. 
Resme büyük perspektiften bakmanız arzusu ile böyle başladım satırlarıma…

Bir Millet nasıl büyük olur? 
Evlatlarının fedàkârlığı, çalışkanlığı, yiğitliği, kahramanlığı ile… 
Büyük Türk Milleti’nin güzel evlatları vardır. Her dönem yurtlarımızda bu güzel adamlar vàroldular. Biri Fatih olmuştur, diğeri yanında Akşemseddin bir diğeri Ulubatlı Hasan…
Koca Seyid’dir Çanakkale’de. Uluğ Türkistan’da Osman Batur, Emir Timur.. Kıpçakeli’nde Batu Han’dır, Gaspıralı İsmail’dir. Yemen Çölleri’nde Sudanlı Musa, Kafkas İslâm Ordusu’nda bir nefer, Kıbrıs’ta Magosa’yı tutan Oğuz Yüzbaşı, !5 Temmuz’da Başçavuş Ömer…

Polat Paşa’dır Azerbaycan’da… Mübariz’dir.
İki Mübariz var. Türkiye’de ve Azerbaycan’da iyi bilinen. Bu iki adamda Türk Dünyası’nda Turan Sevdalılarınca bilinir. Birisi Mübariz İBRAHİMOV (OĞLU), diğeri de Mübariz Mansimov GURBANOĞLU…
Mübariz İBRAHİMOĞLU gencecik bir Türk Askeriydi. Askerliğini yapmış, vatan aşkı onu adeta Şanlı Azerbaycan Türk Ordusu’na geri çağırmıştı. Aşkına, Vatan ve Millet Sevdası’na esaretine dayanamadığı Karabağ’a astsubay olarak döndü. Bir gün Ermeni Mevzii ve karakoluna girdi. Çatıştı işgalcilerle. Şehid oldu. 140’a yakın Ermeni Askerini öldürmüştü.
Milletimiz gerek Azerbaycan’da gerek Türkiye’de kamyonların, tırların arkasına resimlerini yaptılar Mübariz Astsubay ile Ömer Başçavuş’un… Bu iki Mehmetçiğin yanına bir de teröriste tek başına saldıran şehit polis Feti Sekin’in resmini yaptılar.
Aziz Milletimiz kadirşinastır. Unutmaz yiğitlerini…

Peki ya diğer Mübariz!.. 
Azerbaycanlı Mübariz MANSİMOV. 
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Mübariz GURBANOĞLU
Kim? 
Neden Azerbaycan’da çok seviliyor? Türkiye’de hakkında birçok olumsuz yazı ve haber yapılmasına rağmen aynı şekilde sevilen bir kişi.
SSCB Harp Okulu Mezunu… Muharip ve İstihbarat Subayı. 
Almanya’da istihbaratçı, Afganistan’da Özel Kuvvet Subayı… Yani çok iyi yetişmiş ve kritik görevler yapmış bir asker.
SSCB sonrası Rus oligarklar gibi ekonomik olarak büyümüş. İşte burası çok önemli. Ne yapmış? Uluslararası taşımacılık şirketi kurmuş. Yatırımlarını Türkiye ve Azerbaycan’a yapmış. İstanbul’da merkezi olan bir holding sahibi. Dünyanın farklı ülkelerinde kazandığı parasını Türkiye’ye getiriyor ve vergisini de Türkiye’ye veriyor.
Annesi şecereli seyyide. Yani Evlàd-ı Resul. Baba tarafı üst düzey görevler yapmış. Yani devletli…
Hayırsever. Okullar, hastaneler, fakir fukara, garip gurabaya destek olan, anneciğinden kalan bir haslet bu.
Fevkâláde bir Türk Milliyetçisi. Türk Tarihi ile ilgili çalışmalara emek vermiş, kitaplar bastırmış. Türk Halklarının olduğu her yerde şirketler kurup bunlar aracılığı ile Turan fikrine hizmet eden bir fikir ve mücadele adamı…   

Türkiye’de hapse atıldı. Neden mi? FETÖ İftirası ile. 2004 yılında dünyadaki tüm şirketlerine talimat vermiş “FETÖ şirket, banka vd. yapılarıyla asla ilişki kurulmayacak.” diye. Peki bu hapsin sebebi ne? Kumpas!.. Bu zulmün arkasını önünü tartışmayacağım. Sorgulamayacağım da. 
Ancak Mübariz GURBANOĞLU Türkiye Devleti’nin vatandaşıdır. Müslüman olmanın vakârını, Türk olmanın mes’ûliyetini taşıyan, Türk Dünyası’nda birliğin, Ümmet-i Muhammed’deki dirliğin Güçlü ve Büyük Türkiye’den geçtiğini bilen bir mütefekkir…
Denizcilik ve Uluslararası taşımacılık alanını seçmiş. Stratejik karşılığını düşünür müsünüz?

Dünyevi hırsları olmayan, bunları aşmış, devlet ve milletinin istikbalde birlik ve dirlik içinde olmasını çok isteyen bir insan. 1990’lı yıllardan bu yana Cumhurbaşkanımıza “Ağabey” diyecek kadar yakın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın kirvesi. Yani her iki Cumhurbaşkanını dünyevi hiçbir gerekçe ile kırmayacak bir işadamı… Dahası, siyasi tercihlerini, siyasete finans desteğini alenî olarak yapan millî hassasiyetleri yüksek bir kişi.
Ben vicdanımla her iki Cumhurbaşkanımıza da “Hucurât/6: Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.” Emr-i ilahisini hatırlatmakla yetineceğim.
Dosyası yargıtayda. Onanırsa hapse girecek. Ne için? Dünyada kırkın üzerinde ülkede şirketleri var. Maalesef yurtdışı yasağı var. İki yıldır şirketlerine gidemiyor. 
1990’lı yıllarda hukuksuzluklar olurdu. En çok haksız kararlar verilirdi. 28 Şubat Süreci ile başlayan dönemde artık hukuk kumpaslarla anılır oldu. Özellikle FETÖ’den sonra şahsi intikam aracı oldu. Hz. Ali diyor ki; “DEVLETİN DİNİ ADALETTİR.” 
“Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır.” peki yarın Allah CC. sormayacak mı?.. Hz. Ömer’in “Dağdaki kurt!” hikâyesini anlatmakla adalet ihyâ olmuyor. Adalet yaşatarak olur.

Mübariz MANSİMOV GURBANOĞLU, Türk Dünyası’na çok faydaları olacak bir Turancıdır.
Mübariz MANSİMOV GURBANOĞLU, mezhepçiliğe karşıdır. Türk Dünyası’nın ve İslâm Âlemi’nin tam bir birliğinden yanadır.
Mübariz MANSİMOV GURBANOĞLU, Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Devletine sadık ve alanında düzenli vergisini veren birkaç şirketten birinin sahibidir.
Mübariz MANSİMOV GURBANOĞLU, uluslararası ticarette ülkemize çok faydalıdır. Uluslararası kamusal ilişkileri güçlüdür. İstihbarat bağlantıları da vardır. Bu ilişkilerden devletimiz istifade etmelidir.

Özetle, Dinimize, Devlet ve Milletimize sadàkâtle bağlı çok başarılı bir dava insanına, iş adamına sahip çıkmak, destek olmak hepimize yüktür. O çalışıp vergi verirse çocuklar okula gider, Mehmetçik dağda haine mermi atar. O çalışıp zekât verirse fakirler azalır, sosyal yapı bozulmaz.

Aziz Milletim.
Mübariz Bey ile tanıştıktan sonra üzülerek ifade ediyorum. Kendi cephesinde bu kadar ayıp arayan, iftiralara alet olan bir yapımız olduğuna müşahede ettim. Çok üzüldüm.
Allah cümlemizin yâr ve yardımcısı olsun. 
Zulme karşı çıkmak İslâmî, insanî ve vatandaşlık görevidir. Unutmayalım ki “zulme rıza zulümdür.”

Dedem Korkut Ata’nın Duası ile yeni çağlara “BİSMİLLAH” diyelim her gün…
“Kara ölüm geldiğinde geçit versin, 
Ölüm vakti geldiğinde imandan ayırmasın. 
Sağlık ile sağ-için devletlin Hak arursın. 
Ol öğdüğüm yüce Tanrı dost olup yardım etsin. 
Yom vereyim (saadet dileyeyim) hanım 
Yerli kara dağların yıkılmasın. 
Karadağa vardığında aşıt versin. 
Gölgelice kaba ağacın kesilmesin. 
Devletlü kaba ağacın kesilmesin. 
Kamın akan görklü suyun kurumasın. 
Kanlu kanlu sulardan geçit versin. 
Kanatlarının ucu kırılmasın.
Çapariken (seğirtirken) ak-boz atın büdürmesün (sürçmesin). 
Çalışında kara polat öz kılıcın kertilmesin (çentilmesin). 
Dürtüşürken ala gönderin (mızrağın) ufanmasın. 
Ak pürçekli anan yeri cennet olsun. 
Ak sakallı baban yeri uçmak (cennet) olsun. 
Oğul ile karındaşın ayırmasın. 
Hakkın yandırdığı çırağın (ışığın) yanadursun. 
Kaadir Tanrı seni namerde muhtaç etmesin,
Amin diyenler dizar (Allah’ın yüzünü) görsün. 
Ak alnında beş kelime dua kıldık, kabul olsun. 
Allah'ın verdiği umudun kırılmasın, yığışdırsın. 
Dürüştürsün günahınızı adı görklü Muhammed Mustafa yüzü suyuna bağışlasın.
Ulu Tanrı ölmüşlerinize rahmet kılsın. 
Yiğitlerin Aslanı Hz. Ali'nin elinden Cennette kevser içmeyi nasip etsin.”
Rabb’im yâr ve yardımcımız olsun.