• BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ TEKNOFEST İSTANBUL'A KATILIM SAĞLADI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ TEKNOFEST İSTANBUL

Üsküdar Belediyesi, bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’nin ilk havacılık uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest İstanbul’a katıldı.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ TEKNOFEST İSTANBUL'A KATILIM SAĞLADI

Üsküdar Belediyesi, bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’nin ilk havacılık uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest İstanbul’a katıldı. Türkiye Teknoloji Takımı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirdiği festival etkinlik, yarışma alanları ve hizmet noktaları ile İstanbul ve farklı illlerden gelen teknoloji severlerle buluştu. 7’den 70’e yoğun katılım sağlanan festivalin açılışı Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından gerçekleştirildi.
Üsküdar Belediyesi, 1 milyon kişinin katılımı beklenen festivale Belediye ve Bilim Üsküdar olarak iki ayrı stant ile yerini aldı. Bilim Üsküdar standında genç mucitlerin uzmanlardan aldıkları eğitimler sonucu hayata geçirdikleri icatlar sergilenirken resmi açılışın ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Solo Türk uçaklarının uçuş gösterisini izledi. Stantları dolaşan Türkmen, gençlerle sohbet ederek icatları hakkında bilgi aldı ve fotoğraf çektirdi.
Başkan Hilmi Türkmen, ‘’Her geçen gün Türkiye’deki gelişmenin gözle görülür bir şekilde arttığını görmek bizi mutlu ediyor. Geçen seneye göre daha çok katılım, daha güzel eserler ve uçuş gösterileri var. Türkiye’de bu işlerin önü açıldıktan sonra inşallah çok daha güzel yerlere geleceğiz. Bu festival Savunma Sanayimiz açısından da çok önemli. Dünyada sözünüzün geçebilmesi, gür bir şekilde sesinizin çıkabilmesi işte buradaki başarıya bağlı. Maalesef yıllarca asıl odaklanmamız gereken işlere zaman ayıramadığımız için daha işin başındayız. Ama hızla açığımızı kapatıyoruz. Dünyanın en önemli coğrafyasındaki Türkiye’nin özellikle hava savunma sanayi ve hava sistemleri konusunda çok daha iyi yerlerde olması gerekir. Son 1 yılda özellikle güneydoğuda ve güneydeki komşularımızda süre gelen terörle mücadele kapsamında elde ettiğimiz başarılar işte bu festivalin anlayışından geçiyor. İnsansız hava araçları ile dışa bağımlılıktan kurtulduk. Eskiden ‘Heron’lar vardı şimdi ‘İHA’lar ve ‘SİHA’lar ile birlikte çok daha bağımsız bir Türkiye bizim olacaktır.’’ diye belirtti.
Teknofest İstanbul; havacılık uzay ve teknoloji alanında yarışmalar, Türk Yıldızları, Solo Türk, Atak Helikopteri, Paraşüt Timleri, TB2 ve akrobasi uçaklarının yaptığı gösteriler, etkinlikler, sergiler, eğitici atölyeler ve konferanslar ile 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda devam edecek.

 



Tuzla Belediyesi, KİPTAŞ 2. Etap Konutları’nda 2 Bin 500 kişilik sokak iftarı düzenledi

TEPE ÜSTÜ MAHALLE SAKİNLERİNE MÜJDE:DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

İFTAR SOFRASI ŞEHİT AHMET ÜVENÇ PARK'NDA KURULDU

ÇEKMEKÖY TABİAT OKULU ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI

HEKİMBAŞI'NDA YENİ EVLERİNİ GÖREN KADINLAR:EVLERİMİZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ

Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

Tuzla’da iftar çadırı geleneği bu yıl da devam ediyor

ÇEKMEKÖY’ÜN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK PROJELER

Yalçınkaya Ailesi'nden Geleneksel İftara Yoğun Katılım

Sivas Vadi Federasyonu İftarına Yoğun Katılım

BİNLERCE KİŞİ ÜMRANİYE'DEKİ DEV ETKİNLİK ÇADIRI'NDA BULUŞUYOR

Ümraniye Belediyesi tarafından Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Birlik Dayanışma ve Dostluk iftarı düzenlendi.

Dadaşlardan Başkan Yazıcı’ya sürpriz: Konfeti ve sloganlarla karşılandı

Başkan Yazıcı, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

Sancaktepe Kaymakamlığı'dan Yetim ve Öksüz çocuklara Özel İftar

Tuzla’da geleneksel yetimler iftarı yine gönülleri ısıttı

Tuzla'da gençlere müjde: Genç Kart'ın 13. yılına özel çekiliş heyecanı

ÇEKMEKÖY NECATİ ALKAN SPOR VE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENDİ

GENÇLER SORDU BAŞKAN POYRAZ CEVAPLADI

Bir İnsan Bir Fikir Derneği Şehitler İçin İftar Programı Düzenledi

Dilaver Koç'un Annesi Hakka Uğurlandı