• BIST 100

    9113,82%0,37
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,32% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77

Tuzla´da Üreten Kadınların Miss Kafe´si Hizmete Açıldı

Tuzla´da Üreten Kadınların Miss Kafe´si Hizmete Açıldı

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Tuzla´da üreten kadınları desteklemek için Kafe Miss projesini hayata geçirdi.

Tuzla´da Üreten Kadınların Miss Kafe´si Hizmete Açıldı

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Tuzla´da üreten kadınları desteklemek için Kafe Miss projesini hayata geçirdi. Üretken kadınların marifetli ellerinden çıkan ev yapımı yiyeceklerin satışa sunulduğu, kadınların kitap okuyabileceği, sohbet edebileceği ve eğitimlere katılabilecekleri Kafe Miss, renkli görüntülerle hizmete açıldı. 
Tuzla Belediyesi´nin Cami Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:99´da yer alan Ek Hizmet Binası (Eski Zabıta Binası) içinde yer alan Kafe Miss´in açılışına Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve üreten kadınlar katıldı. 

Torlak, Tuzlalı Kadınlar Adına Başkan Yazıcı´ya Teşekkür Etti
Programda açılış konuşmasını Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak gerçekleştirdi. Torlak konuşmasında kadınlara özel bir kafe armağan eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı´ya teşekkür etti. Torlak, ?Bugün çok heyecanlıyım. Kafemiz bizim için çok değerliydi. Bizim hep istediğimiz bir yerdi. Bayanların bir kafesi olsun, orada sohbetler yapalım, kitaplar okuyalım, müzikler dinleyelim, dertler dinleyelim ve bir arada mutlu bir şekilde bir mekânımız olsun istedik. Sağ olsun Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı bizim bu sesimize kulak verdi. Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı´ya böyle değerli bir yeri armağan ettiği için Tuzlalı bayanlar adına çok teşekkür ediyoruz.? dedi.

Kadınların Nezaketi, Letafeti ve Merhametine Dünyanın İhtiyacı Var
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında kadın eli değen işlerin güzelleştiğini vurguladı. Başkan Yazıcı, ?Kadın eli değen işler her zaman farklı bir boyut kazanır. Kadın elinin değmesiyle her işin şekillenen, değişen güzelliğini de birlikte görürsünüz. Biz belediyecilikte bunu net bir şekilde gördük. Kadınların nezaketi, letafeti, merhametine sadece bu toplumun değil dünyanın ihtiyacı var. Bunların açamayacağı bir kapı yoktur. Erkeklerin de bu konuda kadınların çalışmalarında onlara destek olması ve hatta uyması gerektiğini düşünüyorum. Biz yönetim anlayışımızı da bu şekilde oluşturmaya çalıştık.  Kadınların sosyal, kültürel, ticari ve siyasi alanda etkili olabilmesini çok arzu ediyoruz. Kadınların bu alanda olmasının toplumdaki değişim ve geleceğimizin şekillenmesi için kıymetli olduğuna inanıyorum? dedi. 
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kafe Miss´i kadınlara emanet ederek ?Bu kafenin sadece el emeği göz nuru işlerden ibaret değil, kadınların sevgisi ve mutluluğunun da yaşandığı bir mekan olacağına inanıyoruz? şeklinde konuştu. 

Parlayan Yıldız Tuzla´da Kadınların Emeği Büyük
Tuzla´nın her geçen gün parlayan bir yıldız olduğuna vurgu yapan Tuzla Kaymakamı Ali Akça, bu başarıda kadınların emeğinin çok olduğunun altını çizdi. Kaymakam Akça, ?Belediye Başkanımız çok güzel mesajlar verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. İnanın Tuzla bu noktada bir yıldız gibi yükselmeye devam edecektir. İşte bu Tuzla´nın tercih edilir olmasındaki en büyük faktörlerden biri de siz hanımefendilersiniz. Ne olur hep hayatın içinde olun, ne olur hep üretin, inanın karşılığını göreceksiniz, inanın yarının güzel Tuzla´sında sizlerin emeği çok olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu açılışın gerçekleşmesinde emeği geçen Tuzla Belediyesi´ne, Kent Konseyi´ne ve üreten hanımefendilere bir kez daha hürmetlerimi sunuyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.? dedi.

Tuzlalı Kadınların Kafe Miss´i de Var
Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Meclisi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak ve kadınlar kafenin açılış kurdelesini birlikte kesti. Kafe Miss açılışında misafirlere bardak mısır, salep ve kestane ikram edildi. 
Nostaljik konsepti ile dikkat çeken açılışta yer alan 1958 Model kırmızı Chevrolet marka Retro araba misafirler tarafından ilgiyle karşılandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kapısını açarak misafir ettiği eşi Dr. Fatma Yazıcı´yla araçta hatıra fotoğrafı çekildi. 
Suni kar yağışı altında gerçekleştirilen açılışta kadınlara Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kırmızı gül ve kalp balon dağıtıldı. 



Tuzla Belediyesi, KİPTAŞ 2. Etap Konutları’nda 2 Bin 500 kişilik sokak iftarı düzenledi

TEPE ÜSTÜ MAHALLE SAKİNLERİNE MÜJDE:DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

İFTAR SOFRASI ŞEHİT AHMET ÜVENÇ PARK'NDA KURULDU

ÇEKMEKÖY TABİAT OKULU ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI

HEKİMBAŞI'NDA YENİ EVLERİNİ GÖREN KADINLAR:EVLERİMİZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ

Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

Tuzla’da iftar çadırı geleneği bu yıl da devam ediyor

ÇEKMEKÖY’ÜN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK PROJELER

Yalçınkaya Ailesi'nden Geleneksel İftara Yoğun Katılım

Sivas Vadi Federasyonu İftarına Yoğun Katılım

BİNLERCE KİŞİ ÜMRANİYE'DEKİ DEV ETKİNLİK ÇADIRI'NDA BULUŞUYOR

Ümraniye Belediyesi tarafından Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Birlik Dayanışma ve Dostluk iftarı düzenlendi.

Dadaşlardan Başkan Yazıcı’ya sürpriz: Konfeti ve sloganlarla karşılandı

Başkan Yazıcı, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

Sancaktepe Kaymakamlığı'dan Yetim ve Öksüz çocuklara Özel İftar

Tuzla’da geleneksel yetimler iftarı yine gönülleri ısıttı

Tuzla'da gençlere müjde: Genç Kart'ın 13. yılına özel çekiliş heyecanı

ÇEKMEKÖY NECATİ ALKAN SPOR VE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENDİ

GENÇLER SORDU BAŞKAN POYRAZ CEVAPLADI

Bir İnsan Bir Fikir Derneği Şehitler İçin İftar Programı Düzenledi

Dilaver Koç'un Annesi Hakka Uğurlandı