• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

MİLLET İTTİFAKI ADAYI CAFER AKTÜRK EKİBİNİ VE PROJELERİNİ TANITTI

MİLLET İTTİFAKI ADAYI CAFER AKTÜRK EKİBİNİ VE PROJELERİNİ TANITTI

Yerel basın Mensupları ile Seçim Koordinasyon Merkezi´nde kahvaltıda buluşan CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Cafer Aktürk, projelerini ve belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı.

MİLLET İTTİFAKI ADAYI CAFER AKTÜRK EKİBİNİ VE PROJELERİNİ TANITTI
Yerel basın Mensupları ile Seçim Koordinasyon Merkezi´nde kahvaltıda buluşan CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Cafer Aktürk, projelerini ve belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı. Toplantıya CHP Ümraniye ilçe başkanı ve yöneticilerinin yanısıra İyi Parti Ümraniye eski ve yeni ilçe başkanları ile ittifak meclis üyesi adayları da katıldı. Çevreye özen, insana saygı´ sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Cafer Aktürk, Ümraniye´nin dört bir yanında büyük bir halk hareketinin başladığını söyleyerek, Projelerini ana başlıklar halinde açıkladı. Aktürk, ?Rant belediyeciliği değil halk belediyeciliğini hakim kılacağız? dedi. Adalet, eşitlik, özgürlük ilkeleri temelinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aydınlanma ve çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, Tüm Ümraniyelilerin Mahalle ve Gençlik Meclisleri vasıtasıyla yönetime katıldığı, şeffaf bir anlayışla yönetilen, Ümraniye halkının, koruyucu sağlık ve temiz çevre uygulamalarıyla sağlıklı ve mutlu yaşama kavuştuğu bir Ümraniye hayali kurduk ve bu hayali 31 Mart´tan itibaren hayata geçirmek için bütün gücümüzü kullanacağız? dedi.
Aktürk projelerini şöyle özetledi: ?Ümraniye ilçesinde, ihtiyaca cevap verecek şekilde Öğrenci yurtları yapılarak, gençlerimiz cemaat yurtlarından kurtarılacaktır. 37 mahalleye hizmet verebilecek şekilde belli noktalara Tanzim Satış Mağazaları açılacak, Bir adet ana depo kurulacak ve üreticiden direkt tüketiciye aracısız ürün ulaşımı sağlanacaktır. Köy ve kasabalarda çiftçiler desteklenerek üretim yaptırılacak ve bu ürünlerin Ümraniye Tanzim Satış Mağazalarında uygun fiyattan satılması sağlanacaktır. Aynı kanal üzerinden mahalle bakkallarına da destek verilecektir. Uygulanacak bu proje ile istihdam yaratılacak, bir yandan da pahalılıkla mücadele edilerek halkımızın sağlıklı ürünlere kavuşmaları sağlanacaktır..
Elmalıkent, İnkılap, Kazım Karabekir, Dumlupınar, Topağacı ve Hekimbaşı mahallelerimizin mülkiyet ve imar sorunu, Devletimizin tüm kurumları ile yakın işbirliği sağlanarak çözülecektir. Başkanlığımızın liderliğinde görüşmeler hemen başlatılacak ve çözüm tüm tarafların katılımı sağlanarak sonuca ulaştırılacaktır. Mahalle halkımızın menfaatleri en ileri seviyede gözetilecektir. Başkanlığımızda Tepeüstü, Ihlamurkuyu, Cemil Meriç, A. Dudullu, Y. Dudullu, Parseller, Huzur, Yenişehir mahallelerinin imar ve kentsel dönüşüm ihtiyacı çözüme kavuşturulacaktır.
Her Mahalleye Bir Kreş ?Çocuklar kreşe, anneler işe?
Gelişmiş batı toplumlarına baktığımızda; kişibaşına milli geliri yüksek ve insani gelişmişlik kriterlerie göre sıralandığında hep ön sıralarda olan ülkelerde kadınların siyasette, bürokraside ve iş hayatında ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Başta İskandinavya (Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya) olmak üzere tüm Batı Avrupa ülkelerinde kadınlar ön plandalar ve kamuda yolsuzluk en alt seviyededir. Kadınların iş hayatı içinde daha çok yer almalarının çocuklarını güvenli kreşlere verebilmelerine çok bağlı olduğuna, belediyemizce kar amaçlı olmayacak şekilde kadınların bu ihtiyaçlarına cevap verecek sayıda kreş açılması, kadınlarımızın iş hayatına daha fazla katılmalarını ve çocukların daha erken yaşta okul öncesi eğitim imkanından faydalanmalarını sağlayacaktır. Kreş açığı bu amaca yönelik olarak Belediyemizin önderliğinde hızla giderilecektir.
Ümraniye Kent ve Mahalle Parkları
Binalar arasına sıkışmış, Çocuklarımız, Engelli yurttaşlarımız, Gençlerimiz, Ev hanımlarımız, Emeklilerimizin, nefes alacakları, ihtiyaçları olan oyun ve spor alanlarının yer aldığı, mutlu zaman geçirecekleri kent ve mahalle parklarının yapılmasına büyük bir ihtiyaç olduğu aşikardır. İlçe içinde uygun yerlere park ve sosyal donatı alanları oluşturulacaktır. Ümraniye ilçesinde bulunan yüzlerce mahalle parkının yaşlılar, engelliler ve çocuklu annelere yönelik olarak daha rahat dinlenme alanları olması için düzenleme çalışmalarının yapılması, mahalle parkı içinde kafeteryası, spor aletleri, otoparkıyla modern bir tesis olarak hizmet verebilecek ücretsiz veya kar amaçsız mekanlar açılması, mahalle parklarına yeni oyun araç gereçleri ile güneşten ve yağmurdan korunmaya dönük yapılar kazandırılması sağlanacaktır.
Kent Meydanı Yapımı
Gelişmiş ülkelerde şehir plancıları kent meydanlarına büyük önem vermektedirler. Kent halkının ev ve iş dışındaki zamanlarının çoğunu geçirdiği yerler olan kent meydanları aynı zamanda toplumsal olarak sosyalleşme yerleridir. Kent meydanında sergilenen sosyal etkinlikler, meydan etrafında dinlenme yerleri ve alışveriş noktaları ile, ev ve iş dışında kent halkının nefes almasına ve mutlu zaman geçirmesine de olanak sağlanacaktır. Ümraniye Merkez Meydanı çok amaçlı işlev sağlayacak şekilde donatılacaktır.
Amatör Spor Girişimlerinin Desteklenmesi
Kent halkının sağlığı ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasına büyük katkısı bilinen amatör spor branşlarına her alanda katkı sağlanacak; Tüm spor branşlarının yapılması adına gerek belediyelerin fiziki alanlarında, gerekse kendi imkanları olan amatör spor kulüpleri ve faaliyetleri her aşamada desteklenecektir.
Kadın Sığınma Evleri
Zor durumda olan, tacize ve şiddete uğramış kadınların başlarını sokabilecekleri bir mekâna ve yaşadıkları travmaları onarmak için tedavi merkezlerine ihtiyaç vardır. Belediyemiz, kendi sorumluluk alanlarında şiddet gören kadınlara yönelik açacağı kadın sığınma evleriyle bu toplumsal sorunun çözümüne katkı verilecektir.
Yoksullukla Mücadele
Belediyeler yoksul ve fakir halkı başta beslenme ve diğer temel ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük tüm tedbirleri almalıdır. Fakirliğin ortadan kaldırılması için mahallelerde yaşayan ailelerle yakında ilgilenerek, ailelere iş, eğitim, sağlık ve konut gibi temel konularda yardımcı olmalıdır. Belediyemizin teşviki ile kurulacak olan yoksullukla mücadele eden dernekler ve projeler sayesinde, yoksullukla ilgili tüm gelişmeler yakından takip edilip, gerekli tüm tedbirler alınacaktır.
İşsizler İçin Yardım Ofisi Açılması
İşsizlik ülke ekonomimizin en önemli problemlerinden birisidir. Özellikle genç işsizliğin %20 oranında olması sosyal bir yaradır. Belediyeler kurulacak işsizlik büro merkezleri ile bir yandan bölgede bulunan işletmelerin insan kaynakları ve halkla ilişkiler birimleri ile diyalog kurarak büroya başvuran işsizleri bu işyerlerinin ihtiyaçlarına dönük yönlendirmeler yapmalıdır. Ayrıca belediyemiz resmi web sitesi için yazdıracakları bir yazılım ile ilçe işsizleri için bir işportalı oluşturabilir. Bu portalda Ümraniye´de iş arayanların özgeçmişleri yer alarak belediye içinde ve Türkiye´nin tüm bölgelerindeki işletmelerin bu portal üzerinden eleman seçme imkânı sağlanacaktır. Bu anlayışla işleyecek olan İşsizlikle Mücadele Ofisi aktif hale getirilecektir? dedi.

Aktürk kalan projelerini ise şu şekilde açıkladı: ? Mahalle Meclisi
Mahalle meclisleri; muhtar, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğrenci temsilcileri, okul aile birliği başkanları, kanaat önderlerinden oluşacaktır. Mahalle meclisinde oluşturulacak fikir projeleri o mahalleye özgü olarak değerlendirilip uygulanacaktır. Mahalle özelinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar bu meclis kanalı ile Belediye Başkanlığı ilgili birimine iletilecektir. Başkanlığımız bu meclislerle sürekli irtibat halinde olacak ve mahallelerimizin sorunlarının hızla çözülmesi bilgi akışı ortamı kurularak bu meclislerle periyodik toplantılar yapılacaktır.

Yaşlı ve Engelli Yaşam Kompleksi

Eve bağımlı yaşamak durumunda kalan yaşlı ve engellilerin, sosyal hayata katılımlarını sağlamaya yönelik uygulanacak bir projedir. Bu kompleks; spor tesisleri, kültür-sanat etkinlik odaları, fizik tedavi vb. yardımcı sağlık hizmetlerinin verileceği alanlardan oluşacaktır. İhtiyacı olan yaşlılar ve engelli vatandaşlarımıza evde sağlık ve bakım hizmeti verilmesi sağlanacaktır. İhtiyaç sahibi ailelerin öğrenci çocuklarına belirlenen güzergahlarda ücretsiz servis hizmeti verilecektir. Alemdağ Caddesi´nde yılın her döneminde müzik, resim, tiyatro gibi sanatsal faaliyetleri düzenlenecektir? dedi.



ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ

Ümraniye'de Muhtarlar Belli Oldu

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin Halkla Bayramlaştı

Çekmeköy Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi