• BIST 100

    9563,02%-1,21
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,62% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2480,97% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4148,15% 1,52

CHP ÜMRANİYE ADAYI CAFER AKTÜRK, SARAY MAHALLE SAKİNLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

CHP ÜMRANİYE ADAYI CAFER AKTÜRK, SARAY MAHALLE SAKİNLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Cafer Aktürk, Saray Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Buluşmada ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyesi aday adaylarının yanı sıra Saray Mahalle muhtarı Mustafa Aksoy hazır bulundu.

CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Cafer Aktürk, Saray Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Buluşmada ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyesi aday adaylarının yanı sıra Saray Mahalle muhtarı Mustafa Aksoy hazır bulundu.
Bir selamlama konuşması yapan muhtar Mustafa Aksoy, CHP´li Cafer Aktürk ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.
Cafer Aktürk ise yaptığı konuşmada;
?Ülkenin şu anda bulunduğu nokta artık öyle kronik ve kötü bir hale geldi ki, yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi´nin tek başına altından kalkamayacağı boyutu aşmış durumda. Her bireyin parti gibi çalışmasına gerek var. Aksi takdirde ülke uçurumdan aşağıya gidiyor. Ama biz üzerimize düşen sorumluluğu mutlaka yapmamız ve bu yük ne kadar ağır olursa olsun bu yükün altından kalkmayı becerebilmemiz lazım. Bunu söylerken de umutsuzluğa kapılamamak lazım çünkü Mustafa Kemal Atatürk üç arkadaşıyla yokluktan bir ülke yaratmış.? Dedi.
?Ümraniye´de beton yığınlarından ve trafikten başka bir şey göremiyorsunuz? diyen Aktürk, ?belediyecilik insanların mutluluğunu artıran hizmetin bütünüdür, bir ticarethane değildir. Ümraniye bu şekilde yönetiliyor mu? Diye sorsanız elbette hayır. Daha çok ekonomi ve ranta dayalı, belli bir zümrenin kontrolünde olan bir kentleşme gerçekleşiyor. Bu girdaptan çıkmaya ihtiyaç var. Bu girdaptan çıkmanın yolu da çok iyi projeler ortaya koyarak halkı ikna etmekten geçiyor. Ümraniye´de insanların gidebileceği, nefes alabileceği bir yeşil alanı yok. Gidilebilecek yerler Ümraniye´nin dışında bazı ilçeler? Halbu ki, mevcut nüfusun dışarı çıkmasından ziyade Ümraniye´ye dışarıdan insanların gelmesini sağlayacak imkanları oluşturmaya ihtiyaç var. Ümraniye´de arazi olarak kamuya ait olan yaşanabilir bir park alanları yapılabilecek iki nokta belirledik. Bu parklar klasik parkların dışında kültür, sanat, spor ve eğlence etkinliklerinin de yapılabileceği alanlar olacak. İlk yılımızda bu projemizi gerçekleştireceğiz? dedi. Ekonomik sıkıntıların gün geçtikçe halkın belini büktüğünü, özellikle son zamanlarda sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş artışa dikkat çeken Aktürk, ?Bu fahiş artışın önüne geçme adına Ümraniye´de kooperatifleşerek üreticiden tüketiciye ulaştırmaya yönelik çalışmalarımız var. Ümraniye nüfusu içindeki tüketim ihtiyacı ne kadarsa kooperatif o kadar üreticiyle işbirliği yaparak tarladan aşamalı olarak buraya aktaracak. Daha sonra Ümraniye´de kuracağımız tanzim satış ya da sabit pazar alanlarında bu ürünler halka sunulacak? dedi.
Ümraniye´nin bir kimlik sorununun olduğunu söyleyen Aktürk, ?Hepimizin bizi tanımlayan bir özelliğimiz bir kimliğimiz var. Peki, Ümraniye dediğimiz zaman Ümraniye´nin bir kimliği var mı? Yok. Ümraniye neyi ile anılıyor? Ümraniye´ye bir kimlik kazandırma ihtiyacı var. Ümraniye´ye öyle bir kimlik kazandırmalıyız ki, bu kimlik Ümraniye´ye özgü, Ümraniye´ye yakışır olmalı. Bunu yaparken çeşitli insanlarla fikir alışverişinde bulunulmalı hatta yarışmalar düzenlenmeli. Ümraniye denildiğinde ?ha bu mu? denilmesi lazım? diye konuştu.
Cafer Aktürk daha sonra vatandaşların sorularını yanıtladı.



Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ

Ümraniye'de Muhtarlar Belli Oldu

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin Halkla Bayramlaştı

Çekmeköy Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Sancaktepe Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Sinem Dedetaş Belediye Personeli ve Vatandaşlar İle Bayramlaştı

AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı'dan İsmet Yıldırım'a Hayırlı Olsun Ziyareti

31 Mart seçimlerinin ardından İmamoğlu ve 26 CHP'li Belediye Başkanı Anıtkabir'i Ziyaret Etti

İMAMOĞLU BAŞKAN ÇERKEZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Üsküdar'da Sinem'li Günler Başladı

Çekmeköy AK Parti Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldılar

Orhan Çerkez Personelle Bayram Öncesi Bayramlaştı

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI İSMET YILDIRIM MAZBATASINI ALDI

BAŞKAN ÇERKEZ ÇEKMEKÖYLÜLERLE KUCAKLAŞTI