• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,10% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2281,00% 0,17
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ PROF. DR. FUAT SEZGİN ULUSLARARASI BİLİM OLİMPİYATLARI´NA BAŞVURULAR BAŞLADI

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ PROF. DR. FUAT SEZGİN ULUSLARARASI BİLİM OLİMPİYATLARI´NA BAŞVURULAR BAŞLADI

Çekmeköy Belediyesi´nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Bilim Olimpiyatları´nın tanıtım toplantısı Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi´nde yapıldı.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ PROF. DR. FUAT SEZGİN ULUSLARARASI BİLİM OLİMPİYATLARI´NA BAŞVURULAR BAŞLADI

Çekmeköy Belediyesi´nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Bilim Olimpiyatları´nın tanıtım toplantısı Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi´nde yapıldı.

Çekmeköy Belediyesi´nin, bilimle ilgilenen lise öğrencilerinin cesaretlendirilmesi için bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Bilim Olimpiyatları tanıtım toplantısı Turgut Özal Kültür Merkezi´nde gerçekleşti.  ?Prof. Dr. Fuat Sezgin Uluslararası Bilim Olimpiyatları? adıyla gerçekleşecek  organizasyonun tanıtım toplantısına; Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Maltepe Üniversitesi Rektörü Şahin Karasar, Jüri üyeleri, liseli gençler ve çok sayıda davetli katıldı.

21 Şubat 2019  Perşembe gününden itibaren projelerin kabul edildiği yarışmada son başvuru tarihi 5 Mayıs 2019 olarak belirlendi. Öğrenciler projelerini http://icatmakinesi.com adresinden jüri heyetine ulaştırabilecekler. Projenin final sergisi   12-13 Haziran tarihinde Maltepe Marma Otel´de yapılacak. 30 Haziran´da yapılacak ödül töreninde kategori birincilerine 10 bin TL, ikincilerine 5 bin TL, üçüncülere 3 bin TL ve mansiyon olarakta 2 bin TL ödül verilecek. Proje sonunda başarı elde eden öğrenciler proje destekçisi üniversitelerden burs alabilecekler.

Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altında 3 kategoride ele alınacak projeler, akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Projenin jüri heyetinde; Dr Numan Sabit Çetin, Prof. Dr. Nihat Akkuş, Prof. Dr. İdris Adnan Gümüş, Prof. Dr. Hamit Topuz, Doç. Dr. Nurettin Yiyit, Doç. Dr. Gökhan Aydemir, Doç Dr. Murat Hüdaverdi, Yrd. Doç. Dr. Melike Karakaya,  Dr. Hasan Gökçeoğlu gibi alanında uzman akademisyenler bulunuyor.

Bilim Olimpiyatları Tanıtım programına yoğun programı sebebiyle katılamayan Türkiye´nin 27. ve son Başbakanı, 28. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım; proje vesilesi ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz´ı tebrik ederek, gençlere başarılar diledi.

Tanıtım toplantısında katılımcılara seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ? Geçen yılın birincisi ezgi kardeşim bize iyi ki varsınız dedi. Kendisine teşekkür ediyorum ama iyi ki siz varsınız gençler, iyi ki ezgiler var. Bundan önce; Prof. Dr. Aziz Sancar, Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç, Merhum Hocamız Necmetin Erbakan adına bilim olimpiyatları düzenledik. Bu   yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz olimpiyatlarımızda yine yakın bir tarihte ebediyete intikal eden hocamız Prof. Dr Fuat Sezgin´in adını verdik.  Onların bu memlekete kazandırdıklarına bakarak, adlarından ve yaptıklarından ilham alarak sizlerin de ülkemizin geleceğine çok şey katacağınıza eminiz. Bu olimpiyatlarla sizlere destek olmak, hayallerinize ulaşmanızı sağlamak amacındayız. İnşallah hedefleriniz doğrultusunda güzel projelere imza atarsınız. Projeye emek veren mesai arkadaşlarıma, proje ortaklarımız Ege Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve Kırıkkalae Üniversitesi´ne teşekkürlerimi sunuyorum, ? dedi.

Konuşmaların ardından Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, jüri heyetine projeye desteklerinden dolayı teşekkür ederek hediye takdim etti.



Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

Tuzla’da iftar çadırı geleneği bu yıl da devam ediyor

ÇEKMEKÖY’ÜN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK PROJELER

Yalçınkaya Ailesi'nden Geleneksel İftara Yoğun Katılım

Sivas Vadi Federasyonu İftarına Yoğun Katılım

BİNLERCE KİŞİ ÜMRANİYE'DEKİ DEV ETKİNLİK ÇADIRI'NDA BULUŞUYOR

Ümraniye Belediyesi tarafından Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Birlik Dayanışma ve Dostluk iftarı düzenlendi.

Dadaşlardan Başkan Yazıcı’ya sürpriz: Konfeti ve sloganlarla karşılandı

Başkan Yazıcı, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

Sancaktepe Kaymakamlığı'dan Yetim ve Öksüz çocuklara Özel İftar

Tuzla’da geleneksel yetimler iftarı yine gönülleri ısıttı

Tuzla'da gençlere müjde: Genç Kart'ın 13. yılına özel çekiliş heyecanı

ÇEKMEKÖY NECATİ ALKAN SPOR VE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENDİ

GENÇLER SORDU BAŞKAN POYRAZ CEVAPLADI

Bir İnsan Bir Fikir Derneği Şehitler İçin İftar Programı Düzenledi

Dilaver Koç'un Annesi Hakka Uğurlandı

CHP Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Adayları Soner Çiçekli ve Azîz Fidan İftarında İzdiham Oluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Tuzla’da Bingöl hemşehri buluşmasına katıldı

ÜMRANİYE DEVA İftar Programı Düzenledi

Tuzla’nın gönüllüleri iftar sofrasında buluştu

Çekmeköy TÜGVA’dan Geleneksel Gençlik Şöleni