• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

"Bu başlı başına bir ayıptır"

"Bu başlı başına bir ayıptır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Asgari ücretten vergi alınıyor, bu başlı başına bir ayıptır. Asgari ücretli vergi yükü altında ezilmektedir " dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay?ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Atalay basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, başta asgari ücret, kıdem tazminatı, iş kazaları, emeklilikte yaşa takılanlar olmak üzere pek çok konuyu birlikte değerlendirdiklerini belirterek, ?CHP olarak toplumun her kesiminin sorunlarını dile getirmekle görevliyiz. İşçilerin büyük sorunları var. Sigortasız çalışan binlerce işçi var. Sendikasız binlerce işçi var. Kayıt dışı istihdamla mücadele diye defalarca program açıklandı ama bunların hiçbirisi tutmadı. Kayıt dışı işçiliği önlemek istiyorsanız bunun en etkili yolu sendikalaşmaktır. Eğer bir iktidar gerçekten bu konuda samimiyse örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldırmış olur. Asgari ücretle ilgili duyarlılığımız öteden beri var. Asgari ücret 900 civarında iken biz net bin 500 lira olmasını istedik. Hükümet bin 500 lira olmaz demişti. Biz bütün belediye başkanlıklarımızda asgari ücreti net bin 500 lira yaptık. Bunun uygulanabildiğini gösterdik. Sayın başkan 2 bin lira olması konusunda bir görüşü var, biz seçim bildirgesinde 2 bin 200 lira olmalı demiştik. Başkan güzel bir çıkış yapıyor, ?Asgari Ücret Tespit Komisyonuna bir kadını görevlendireceğiz o çalışacak.? Ben geçen konuşmamda bir ev hanımını çağırırsanız tasarruf nasıl yapılır iktidara öğretir demiştim? şeklinde konuştu.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR
?Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önerilerimizi parlamentoya sunduk fakat iktidar partisi ve MHP oyları ile reddedildi? diyen Kılıçdaroğlu, ?Biz gündeme getirmeye devam edeceğiz. İş kazalarında Avrupa?da birinciyiz, terörden daha fazla iş kazalarında can kaybımız var. Gerçekten de işçiler önlem alınmadan iş alanlarına sürülüyor. Kazalar meydana geliyor. Bir kişinin hayatını kaybetmesi değil bir ailenin hayatını kaybetmesi anlamına geliyor? değerlendirmesinde bulundu.
Taşeronlaşmanın engellenmesi gerektiğini ve her işçinin kadrolu olması gerektiğini söylediklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bir grup işçinin kadroya geçtiğini ancak hala kadroya geçemeyen binlerce işçi olduğunu kaydederek, parlamentoda taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunda her türlü mücadeleyi yapacaklarını söyledi.

"ASGARİ ÜCRETLİ VERGİ YÜKÜ ALTINDA EZİLMEKTEDİR
Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
?Asgari ücret 2 bin lira isteniyor. 2 bin lira nedir? 2 bin lira ile kira mı ödenir, çocuğun masrafı mı karşılanır, günde üç öğün yemek mi yenir? Mütevazi davranıyorlar. 2 bin lira istiyorlar. Asgari ücretten vergi alınıyor, bu başlı başına bir ayıptır. Asgari ücretli vergi yükü altında ezilmektedir. O açıdan iktidar olanların işçinin sesini duymaları gerekir. Saraylarında oturarak işçinin sesini duymayanlar sağırdırlar. Enflasyonun altına düşmeyin Sayın Başkan. Mutfakta yangın var. 2 bin lira başlayalım diyorsunuz, üstüne enflasyon arttıkça onun üzerine zam istiyorsunuz, biz de size destek vermeye devam edeceğiz."
(İHA)

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ

Ümraniye'de Muhtarlar Belli Oldu

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin Halkla Bayramlaştı

Çekmeköy Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi