• BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87

BAŞKAN TÜRKMEN´DEN GAZETECİLERE SAHUR JESTİ

BAŞKAN TÜRKMEN´DEN GAZETECİLERE SAHUR JESTİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yerel basın temsilcileriyle sahur programında bir araya geldi.

BAŞKAN TÜRKMEN´DEN GAZETECİLERE SAHUR JESTİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yerel basın temsilcileriyle sahur programında bir araya geldi.

Üsküdar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen Nevmekân Sahil´de gerçekleştirilen sahur programına Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve yerel medya temsilcileri katıldı. Samimi bir ortamda geçen sahur programında Başkan Türkmen gazetecilerle sohbet ederek hem gündemi değerlendirdi hemde gazetecilerden görüş aldı.

Sahur Programında gazetecilere hitap eden Başkan Türkmen, ??Cenab-ı Allah bizi Ramazan´dan hakkıyla istifade edenlerden eylesin? temennisiyle başladığı sözlere, ?Onbir ayın sultanı Ramazan tüm ülkemizde olduğu gibi Üsküdar´ımızda da huzurlu, bereketli bir ortamda devam ediyor. Üsküdar´ımız gerçekten bir Ramazan şehrinin tüm özelliklerini iliklerine kadar yaşıyor. Camileriyle, iftar sofralarıyla, teravihleriyle sahur sofralarıyla taraflı tarafsız herkesin Üsküdar´da herkes Ramazan´ı güzel bir şekilde yaşıyor. Ben de fırsat buldukça toplu iftar sofralarımıza katılarak vatandaşlarımızla birlikte iftar ediyorum. Daha önce kurduğumuz iftar çadırımız yerine gemimizi sabit olarak iftar sofrası haline getirdik yanındaki parkla beraber. Her akşam yaklaşık 4-5 bin misafirimize yemek veriyoruz. Çamlıca Cami´nin avlusunda Diyanet İşleri Başkanlığı´nın 1. Çamlıca Kitap ve Kültür Günleri adı altında kitap fuarı açtı. 15 Mayıs itibariyle bayrama kadar devam edecek. İlgi alaka fena değil, biz de Üsküdar Belediyesi olarak bu fuarın duyurulması konusunda desteklerimizi sunuyoruz. Üsküdar merkezden ve birkaç mahallemizden bu fuara ücretsiz ring seferleri düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşımını sağlama noktasında gayretlerimiz var´´ dedi.

23 Haziran İstanbul seçimlerine atıfta bulunan Türkmen, ??23 Haziran seçimleri hepimiz için çok önemli. İnşallah bu seçimde Sayın Binali Yıldırım´ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbullu hemşehrilerimizin desteğiyle görmek istiyoruz. Yüksek Seçim Kurulu´nun verdiği karar ile ilgili de hem bir belediye başkanı hem de bir hukukçu olarak şunu söylemek isterim; iptal edilen yenilenmesi istenen seçimler Türkiye´de ilk de değil son da değil. Zaman zaman oluyor dünyada da böyle. 10,5 milyon seçmenin bulunduğu 8,5 milyon seçmenin oy kullandığı büyükşehirde 13 bin gibi bir rakamla sonuçlar ortaya çıkınca AK Parti olarak hassas davranmamız gerekiyordu. YSK´nın açıkladığı gerekçeli kararda görüleceği üzere sandık başkanları ve sandık kurul üyeleri konusunda yasanın açık hükümlerine uyulmadığı ortaya çıktı. İtirazlar sonucu yapılan sayımlarda 29 bin olan fark 13 bine indi demek ki burada örgütsel bir çalışma ve plan yapılmış. Ama bu plan YSK tarafından tespit edildi ve seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Kazanan kişinin elinden seçimi aldınız asla doğru değil, burada bir mağdur arıyorsak o Binali Yıldırım´dır.´´ şeklinde ifade etti

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım´ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na aday olmasını İstanbul için önemli bir şans olduğunu söyleyen Türkmen, ??Binali Yıldırım bir devlet adamıdır, proje insanıdır, hizmet insanıdır. Türkiye´nin doğusundan batısına güneyinden kuzeyine ulaşmadığı hizmeti yoktur. AK Parti hükümetlerinin en başarı olduğu alan sayın Binali Yıldırım´ın bakanlığı ve başbakanlığı döneminde yapılan altyapı çalışmalarıdır. Ulaşımda Cumhuriyetin 80. yılına kadar 6 bin kilometre duble yol varken son AK Parti hükümetleri döneminde üzerine 20-25 bin kilometre daha eklemek suretiyle bugün 30 bin kilometrenin üzerinde duble yol vardır. Dolayısıyla Binali Yıldırım gerçekten bir görev insanıdır. Bakanlık, başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış bir insan hiç ego yapmamış nerede ihtiyaç varsa orada olurum demiş İstanbul´a aday gösterilince yollara düşmüş. Sayın Binali Yıldırım başkanımızın İstanbul´a Büyükşehir Belediye Başkanı olması her şeyden önce İstanbullular için bir şanstır. Bugün İstanbul´un en önemli sorunu ulaşımdır trafik yoğunluğudur. Türkiye´nin en fazla trafik yoğunluğu olan İstanbul´un da trafik yoğunluğunu çözme konusunda en başarılı projeler üretecek çalışmalar yapacak isim de Binali Yıldırım´dır. Kendisi bir ulaşım uzmanıdır. Bu işim adeta Türkiye´de 1 numaralı ismidir. İstanbul´da şu an trafikte bekleme süresi 45-50 dakikadır, bunu 30 dakikanın altına çekeceği bir projesi hedefi vardır. Dolayısıyla böyle gerçekçi geçmişi başarılarla dolu devlet büyüğümüzün seçimi açık ara alması beklenirken tabi ki İstanbullu seçmenler böyle takdir ettiler. İnşallah 23 Haziran´da güzel bir sonuçla yol kazası telafi edilmiş olur. Ben CHP´li adayın mağdur olduğu tezini asla kabul etmiyorum, seçimin yenilenmesi kararının çok isabetli olduğunu ve hukuken doğru olduğuna inanıyorum. Zaten kamuoyu da bu noktaya yavaş yavaş gelmiş durumdadır. Seçimlere 1 aydan az kaldı bizler AK Parti teşkilatları olarak kapı kapı sokak sokak dolaşacağız.´´ Dedi.

Daha sonra gazetecilere görüşlerini soran Türkmen, ?eğer seçimlerde yapmamız gereken veya eksik noktalarımız var ise bu konuda görüş ve tavsiyelerinizi bildirirseniz sevinirim? dedi. Gazetecilerin birçoğu ise seçimlerde yapılan hataları ve yapılması gerekenler hakkında görüşlerini dile getirdiler. Sahur programı hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.



Tuzla Belediyesi, KİPTAŞ 2. Etap Konutları’nda 2 Bin 500 kişilik sokak iftarı düzenledi

TEPE ÜSTÜ MAHALLE SAKİNLERİNE MÜJDE:DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

İFTAR SOFRASI ŞEHİT AHMET ÜVENÇ PARK'NDA KURULDU

ÇEKMEKÖY TABİAT OKULU ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI

HEKİMBAŞI'NDA YENİ EVLERİNİ GÖREN KADINLAR:EVLERİMİZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ

Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

Tuzla’da iftar çadırı geleneği bu yıl da devam ediyor

ÇEKMEKÖY’ÜN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK PROJELER

Yalçınkaya Ailesi'nden Geleneksel İftara Yoğun Katılım

Sivas Vadi Federasyonu İftarına Yoğun Katılım

BİNLERCE KİŞİ ÜMRANİYE'DEKİ DEV ETKİNLİK ÇADIRI'NDA BULUŞUYOR

Ümraniye Belediyesi tarafından Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Birlik Dayanışma ve Dostluk iftarı düzenlendi.

Dadaşlardan Başkan Yazıcı’ya sürpriz: Konfeti ve sloganlarla karşılandı

Başkan Yazıcı, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

Sancaktepe Kaymakamlığı'dan Yetim ve Öksüz çocuklara Özel İftar

Tuzla’da geleneksel yetimler iftarı yine gönülleri ısıttı

Tuzla'da gençlere müjde: Genç Kart'ın 13. yılına özel çekiliş heyecanı

ÇEKMEKÖY NECATİ ALKAN SPOR VE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENDİ

GENÇLER SORDU BAŞKAN POYRAZ CEVAPLADI

Bir İnsan Bir Fikir Derneği Şehitler İçin İftar Programı Düzenledi

Dilaver Koç'un Annesi Hakka Uğurlandı