• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Çekmeköy'de “Dijitalleşme Çağında Gençler Çalıştayı"

 Çekmeköy

Gençlerimizi Anlıyor, Onlarla El Ele Güzel Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz: “Dijitalleşme Çağında Gençler Çalıştayı" Açılış Oturumu Gerçekleşti

Gençlerimizi Anlıyor, Onlarla El Ele Güzel Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz: “Dijitalleşme Çağında Gençler Çalıştayı" Açılış Oturumu Gerçekleşti

Çekmeköy Belediyesi’nin öncülüğünde bilgi toplumunda üretim, tüketim, eğitim ve kültür, gündelik yaşam, iş ve çalışma yaşamı başta olmak üzere, teknolojik ve sosyal değişimler ile dönüşümler, dijitalleşme bağlamında ele alınarak yeni tartışmalar, imkânlar, tehditler ve sorunlar tespit edilerek kısa, orta ve uzun vadeli öneri politikaları gibi birçok konu üzerinde durulan “Dijitalleşme Çağında Gençler Çalıştayı" 25 Ekim tarihinde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Turgut Özal Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılış Programına; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Danışmanı Elmas Esra Ceceli, Gençlik ve Spor Bakan Danışmanı Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Başkanı Ömer Faruk Terzi, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik,  AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, Milliyetçi Hareket Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Cenap Yağmur ve Çekmeköylü gençler katıldı.

“Elinden Tutamadığımız, Ulaşamadığımız Her Bir Gencin Sorumluluğunu Yüreğimizde Hissediyoruz”

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, proramda yaptığı konuşmada, Türk yazar, akademisyen ve fikir adamı Nurettin Topçu’nun “Gençlik geleceğin tohumudur. Bu tohumun özüne bakarak yarınımızı keşfetmek zor olmayacaktır” sözünü söyleyerek gençliğin yarınların teminatı olduğunu ifade etti. Kaymakam Çelik, gençlerine sahip çıkan, değer veren, onlara yatırım yapan toplumların, yarınlarına güvenle bakabileceğini söyleyerek, özellikle gençlerin hassasiyetlerini, kaygılarını, beklenti ve hedeflerini bilmenin, gençleri tanımlamak yerine onları tanımak gerektiğinin altını çizdi.

Kaymakam Resul Çelik: “ 'Dijitalleşme Çağında Gençler' teması altında yapılan bu çalıştayı çok önemli buluyorum. Çünkü bir tek gencimizin bile heba olmasına gönlümüz razı olmuyor. Elinden tutamadığımız, ulaşamadığımız her bir gencin sorumluluğunu yüreğimizde hissediyoruz. Böylesine önemli bir çalıştaya öncülük etmesinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Poyraz Bey’i tebrik ediyorum. Çalıştayın başarılı geçmesini, ülkemiz ve tüm gençler için hayırlara vesile olmasını, arkasında hayran bakışlar, filizlenecek tohumlar, boy verecek fidanlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, ARGETUS Araştırma ve Bilimsel Organizasyon, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP), ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türkiye Tasarım Vakfı, Uluslararası Genç Derneği ve Uluslararası Sosyal Medya Derneği’nin destek verdiği çalıştayın bilim kurulunda alanında uzman kıymetli isimler yer aldı. Çalıştay 25-26 Ekim tarihlerinde 2 gün boyunca sürecek.



İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ

Ümraniye'de Muhtarlar Belli Oldu

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin Halkla Bayramlaştı